Nyitókép: FotografieLink/Getty Images

Van, ahol már több mint 10 centi friss hó esett - reggeli helyzetjelentés

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2023. november 28. 07:13
Kritikus helyzet nincs az országban, de vannak olyan területek, ahol jelentősebb mennyiségű hó esett az éjjel - mondta az InfoRádióban Pécsi Norbert, a Magyar Közút Zrt. kommunikációs vezetője.

Az északkeleti országrészben vegyes halmazállapotú csapadék hullik órák óta - helyenként havazik, máshol havas eső, eső esik.

Kritikus közlekedési helyzet nincs, de Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye magasabban fekvő területein már van, ahol több mint 10 centiméter friss hó esett - monda el az InfoRádióban a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs vezetője.

"Az edelényi, a szikszói és a sátoraljaújhelyi mérnökségünk körül tapasztalható intenzív havazás. Itt időszakosan még előfordulhatnak téliesebb útviszonyok, hiszen folyamatos a hóesés - ezekre az útszakaszokrat újra és újra visszatérnek a gépeink" - mondta Pécsi Norbert.

Ahogy majd a hőmérséklet emelkedik, a havazás eláll vagy havas esőbe, esőbe vált, de a következő órákban még marad a szilárd halmazállapot ott, ahol most is havazik - tette hozzá.

Tegnap óta mostanáig a cég

  • közel 3000 tonna sóval
  • ugyanennyi kálcium-klorid oldattal

kezelte a fenntartása alá eső közutakat.

Hótérkép az Időképhez beérkezett észlelések és a sielok.hu adatai alapján, reggel fél hétkor:

Pécsi Norbert elmondta még, hogy az északi országrészből sem közlekedési fennakadás, sem balesetről nem kaptak hírt. Ugyanakkor

Pest vármegyében jelentősebb eső esett és baleset is történt: az M0-s autóúton az M1-es autópálya felé a Hárosi Duna-hídnál két kisteherautó ütközött.

Itt már feloldották a sávzárat, de reggel 7-kor még közel 4 kilométer a torlódás.

Az előrejelzések szerint csütörtökön-pénteken ismét kiadós csapadék érkezik, de az előrejelzések még bizonytalanok, így nem tudni, hogy nagy esőre vagy jelentősebb havazásra kell számítani. A Magyar Közút mindenesetre azt tanácsolja minden sofőrnek, hogy mindenképp váltson téli gumira és figyelje az időjárási, közlekedési előrejelzéseket.

Folyamatosan frissülő információk az Útinform oldalán!