Nyitókép: Police.hu

Horror az M30-ason: tíz kilométer a forgalommal szemben – videó

Infostart
2023. november 7. 05:41
Az encsi csomópontnál hajtott fel az M30-as autópályára kocsijával egy férfi, majd több mint 10 kilométert közlekedett szemben a forgalommal a Garadna lehajtóig. Túlélte.

Az encsi rendőrök a Magyar Koncessziós Infrastruktúra-Fejlesztő Zrt. munkatársaival közösen állították meg az M30-as sztrádán, Garadna csomópontnál egy forgalommal szemben haladó sofőrt. A férfi november 2-án 8 óra előtt az encsi lehajtónál hajtott fel az autópályára, és több mint 10 kilométert tett meg szabálytalanul Hidasnémeti irányába.

Az MKIF Zrt. útellenőre a másik oldalon haladt, utolérte és elkezdte leterelni, miközben figyelmeztette a szembe jövőket. Az idős sofőr megállt, habozás nélkül átsétált az útellenőrhöz, nem törődve a kamionokkal sem, de ekkor érkeztek meg a rendőrök.

Elő is állították a 73 éves hernádszentandrási sofőrt az Encsi Rendőrkapitányságra. Az ott lefolytatott szabálysértési eljárás eredményeként a hatóság 71 500 forint pénzbírsággal sújtotta a szabálytalankodót, továbbá 2 hónapra eltiltották a járművezetéstől is.