Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Újabb fordulat a Népligeti felüljáró ügyében

Infostart
2023. október 16. 18:11
Visszatérhetnek a buszok a népligeti felüljáróra, miután a vizsgálatok azt igazolták, hogy biztonságosan használható az építmény. Október 17-től visszavonják az ideiglenesen bevezetett súlykorlátozást, a népszerű 100E Repülőtéri Expressz ismét a felüljárón keresztül közlekedik a pesti belváros és Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között.

Befejeződött a népligeti felüljáró szerkezetének hónapokon át tartó vizsgálata, a szakemberek pedig megállapították, hogy továbbra is biztonságosan használható a szerkezet.

Tüttő Kata főpolgármester-helyettes az Inforádióban arról beszélt, hogy a felújítások után még legalább 10 évig használható lesz a Népligeti felüljáró.

A politikus azt is mondta, hogy a Fővárosi Közgyűlésnek kell döntenie a felújításról, és a terveket is el kell készíteni. Erről szól majd a 2024-es év.

2019-ben 2,5 milliárdról beszéltek a híd felújítása

- emlékeztetett Tüttő Kata.

Az eredmények azt mutatják, hogy a korábban bevezetett ideiglenes súlykorlátozásra sincs most már szükség, így október 17-től, keddtől a buszok súlykorlátozás nélkül közlekedhetnek rajta, a tehergépjárművekre pedig 12 tonnás korlátozás lesz érvényben.

Az ideiglenes súlykorlátozás eltörlésétől kezdve a 100E Repülőtéri Expressz is újra a felüljárón át közlekedik. Az eredeti útvonalon az elmúlt hónapokban megszokottnál gyorsabban haladhatnak majd a buszok, így az utazási idő is lerövidülhet a Deák Ferenc tér és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Egyelőre nem kell felújítani a népligeti felüljárót (VARKONYI.GYULA)
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást