Nyitókép: MÁV-START

Dicsekedett a MÁV az új mozdonnyal, lerobbanás lett a vége

Infostart
2023. október 9. 20:33
Legalább másfél órát állt Kőbányán az a MÁV-szerelvény, amelyet a most bérelt vonatok egyike húzott. Előtte pár órával a vasúttársaság még dicsekedett a mozdonnyal.

„Fontos nap a mai a vasúttársaság számára, merthogy elindult utasokkal együtt az első olyan vonatunk, amelyet a Siemens Eurosprinter mozdonya vontat. Ez a mozdony az egyik abból a tizenötből, amelyet a MÁV-Volán Csoport újonnan bérel” – számolt be hétfőn reggel egy videóban az új, arculatra alakított mozdonyról Biber Anett, a MÁV szóvivője a közösségi médiában.

Biber Anett ezután közölte, hogy miután a vonat megtette útját Miskolcon, Nyíregyházán, Debrecenen és Szolnokon át, várhatóan 13 óra 37 perckor érkezik vissza a Nyugati pályaudvarra, majd 15 óra 23-kor indul el Záhonyba.

A vonat azonban nem érkezett vissza időben a Nyugati pályaudvarra, a mozdony megállt Kőbánya-Kispest állomáson, ahol a tervezett 1 perces várakozás helyett 35 percet vesztegelt.

A Tokaj IC-n ajtóvezérlési hiba lépett fel Kőbánya-Kispest állomáson. A helyszínen elhárítottuk a hibát, és a szerelvény folytatta az útját. A Nyugati pályaudvarról 15:23-kor Záhony felé induló Nyírség-Kraszna InterCityben a tervezettnek megfelelően közlekedik” – írta a MÁV a BudaPestkörnyéke.hu összeállítása szerint.