A 4iG csoport lett az Ökumenikus Segélyszervezet távközlési és digitális partnere

Infostart / MTI
2023. október 5. 15:49
Az együttműködés ideje alatt a 4iG-csoport 161 millió forint értékben nyújt támogatást a segélyszervezetnek. A pénzbeli adomány mellett digitális eszközökkel is hozzájárul a civil szervezet működtetéséhez.

A két évre szóló együttműködésről Jászai Gellért, a 4iG-csoport elnöke, és Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója írt alá megállapodást.

A tájékoztatás szerint a partnerségben a távközlési és infokommunikációs vállalatcsoport aktívan támogatja a segélyszervezet hazai- és nemzetközi karitatív tevékenységét, biztosítja informatikai rendszereinek üzemeltetését, és részt vesz magyarországi központjainak digitális megújulásában.

A 4iG támogatja a szervezet által megvalósított, hátrányos helyzetű felnőttek számára szóló digitális állampolgárság program megvalósulását, valamint kedvező tarifákat biztosít a segélyszervezet munkatársai hazai és nemzetközi kapcsolattartásához - közölték.

A segélyszervezet és a 4iG leányvállalatainak együttműködése hosszú múltra tekint vissza.

Kisebb adományok mellett a 4iG-csoport egyik jelentős támogatója volt az ukrán krízis kapcsán a civil szervezet Kárpátalján folytatott missziójának, a Vodafone Alapítvány pedig a segélyszervezet tanácsadásával indította útjára a párkapcsolati erőszakban élőket segítő "Bright Sky" programját. A segélyszervezet támogatása jól illeszkedik a 4iG-csoport társadalmi felelőségvállalási programjához, illetve a 4iG által felkarolt digitális állampolgársági program a cégcsoport alapítványainak támogatási gyakorlatához.