Nyitókép: Pixabay

Friss fejlemény az életveszélyesen megégett kisfiú ügyében - 18+

Infostart
2023. szeptember 25. 04:20
A négyéves gyermek egy lángoló gödörbe esett a kertben.

Életveszélyes égési sérüléseket szenvedett egy négyéves gyermek a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Nagykállón, miután belezuhant egy gödörbe, melyben rongyok égtek. Állítólag az apja égetett ott valamiféle szemetet. A gyermeket kiemelték a lángokból, a szülők és egy rokon locsolta le vízzel és zuhanyoztatta, valamint távolította el róla az égő ruhadarabokat.

A négyéves gyermek súlyosan megégett. Mentőhelikoptert küldtek érte, de a rossz idő miatt előbb közúton el kellett vinni Hajdúnánásra, hogy onnan repítsék a budapesti Bethesda Gyermekkórház égési osztályára.

Életveszélyes állapotban volt, arcán és felsőtestén másodfokú égési sérüléseket szenvedett.

Vasárnap kora este az RTL Híradó arról számolt be, hogy a gyermek túl van az életeszélyen. Édesanyja elmondta, hogy kisfiát megműtötték és stabil az állapota. Elmondása szerint altatásban van, és egy ideig még így is lesz. Az orvosi szakvélemény szerint a gyógyulás akár évekig is eltarthat. Az orvosok most arra koncentrálnak, hogy megakadályozzák a különböző fertőzéseket, illetve hogy pótolják a folyadékot, amit az égés miatt elvesztett a gyermek.

A rendőrség eljárást indított.