Nyitókép: Pixabay/DawidC

Autósok is figyeljenek - visszatérhetnek a motorosok az egyik híres magyar útszakaszra

Infostart
2023. szeptember 23. 06:30
Korábban nagy felháborodást váltott ki a motorosokból Visegrád vezetésének azon döntése, miszerint a zajra hivatkozva kitiltják őket a fellegvárba vezető Panoráma útról.

A jelenleg is életben lévő korlátozás miatt csak másik úton mehetnek fel a fellegvárba, de az sokkal rosszabb minőségű. Visegrád azért döntött korábban a kitiltás mellett, mert hétvégenként, amikor jó volt az idő, a Dunakanyarban és Visegrádon is nagy volt a zajterhelés. A motorosokon kívül még tuning autósok is érkeztek a környékre, és a számuk (és a használt kipufogódobok hangja) mellett az is gondot okozott beszámolók szerint, hogy időnként hatalmas zajjal versenyeztek egymással.

A bpiautosok.hu most arról ír, hogy a város változtat és az áprilist megelőző állapothoz képest egyfajta szigorítást tart fenn októbertől.

Visegrád Város Önkormányzat Képviselő-testülete egyhangúlag, 4 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta:

"Visegrád Város Önkormányzat Képviselő-testületének 116/2023. (IX. 19.) határozata 11116 j. közút forgalmi rendjének megváltoztatásáról Visegrád Város Önkormányzat Képviselő-testülete úgy dönt, hogy elfogadja a Magyar Közút 11116 j. közút sebességcsökkentésére vonatkozó forgalomtechnikai javaslatát, és kéri annak bevezetését, kéri a Panoráma kilátó motorral történő elérése érdekében a motoros forgalomra vonatkozóan

az egész éves egyirányúsítás bevezetését 2023. október 1. napjától,

kéri továbbá fenntartani az új forgalmi rend bevezetését követően a jövőbeni tapasztalatok alapján az esetlegesen szükséges változtatások lehetőségét."

Tehát nem csak a "motoros főszezonon" kívüli, hanem állandó intézkedésről lesz szó, ám egyelőre nem tudni, hogy melyik irányba lesz használható az útvonal.

(A nyitókép illusztráció.)