Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Magához tért a börgöndi repülőgép-baleset egyik sérültje

Infostart
2023. szeptember 14. 18:02
A hírt Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere tete közzé a Facebookon.

A Somogy vármegyei család tagjai közül az édesapa magához tért a kórházban, az édesanyát és kilenc éves kislányukat továbbra is altatásban tartják – írta közösségi oldalán Cser-Palkovics András.

Székesfehérvár polgármestere a közösségi oldalán azt is ismertette, hogy adománygyűjtés indult a börgöndi repülőgépszerencsétlenség sérültjei számára. A kistelepülés közössége, ahol a család lakik, gyűjtést szervez a sérülteknek. "Székesfehérvár természetesen hozzájárul ehhez: 500 ezer forint azonnali adomány folyósításáról döntöttem a család számára" – fogalmazott a városvezető.

Vasárnap bemutatórepülés közben lezuhant egy kisrepülőgép Börgöndön, a fedélzeten két ember vesztette életét. A repülőgép egy parkoló autó közelében csapódott a földbe, amely kigyulladt, és három ember (egy kislány, egy nő és egy férfi) súlyos égési sérüléseket szenvedett.

A kilencéves kislányt életéért a Budapesti Bethesda Gyermekkórház intenzív osztályán küzdenek. A másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett gyermek kezelőorvosa azt mondta, hogy a kislányt többször meg kellett műteni, lélegeztetik, és még mindig életveszélyben van.