Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Kubatov Gábor durván nekiment Karácsony Gergelynek

Infostart
2023. szeptember 11. 15:32
Budapestet meg lehet és meg is kell nyerni – jelentette ki a jövő évi önkormányzati választásokkal kapcsolatban Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke és pártigazgatója, a Ferencvárosi Torna Club elnöke egy lapinterjúban.

Mint ismert, az önkormányzatival egy napon lesz az európai parlamenti választás 2024-ben. Azzal kapcsolatban, hogy milyen eredményre számítanak a kormánypártok, Kubatov Gábor úgy fogalmazott az Indexnek, hogy „meg kell nyerni a választást”. Mint megjegyezte, még nem látott méréseket az európai parlamenti választással kapcsolatban, de közel egy év van még addig hátra.

Kubatov Gábor úgy látja, hogy a migráció eltorzítja egész Európát. „Támadnak, zsarolnak, kínoznak majd minket, hogy engedjük el ezt a témát, de bármilyen nehéz is lesz, nem szabad engednünk, egy jottányit sem. Ez a jövő évi európai parlamenti választás tétje” – húzta alá.

Fradi-elnökként a pártigazgató számára a Ferencváros értelemszerűen egy szimbolikus csatatere lesz a választásnak. Arra a kérdésre, hogy van-e már jelöltjük Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármesterrel szemben, azt válaszolta, hogy az ő fejében már van. „Az a kérdés, hogy a szociknak és a DK-nak van-e jelöltje Baranyi Krisztinával szemben, mert abban a kerületben olyan cirkusz van, hogy könnyen elképzelhető, nem csak a polgármester asszony lesz a baloldal jelöltje” – fűzte hozzá Kubatov Gábor, azt is sejtetve, hogy lesz olyan hely, ahol nem indítanak saját polgármestert, hanem független jelölt mögé állnak be.

Az interjúban arról is szó esett, hogy a Fradi mellett többnyire Karácsony Gergelyről és Budapestről olvashatók bejegyzések Kubatov Gábor Facebook-oldalán.

A főpolgármestert nevezte már „balféknek”, „csődgondnok úrnak”, a „semmittevés nagymesterének”, „nem túl okosnak”, „kétbalkezesnek”, „ügyefogyottnak”, legutóbb „teszetoszának” is. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy

Budapestiként „nehezen viseli az ilyen típusú fickókat a város élén”.

Mint mondta, Demszky Gábor első főpolgármesteri ciklusát nagyra tartotta, de a következőt már nem. De szerinte még ő sem okozott annyi kárt a városnak, mint Karácsony Gergely. „És ez valószínűleg pont a lustaságából, a teszetoszaságából és a döntésképtelenségéből fakad. Engem ez mérhetetlenül zavar” – fogalmazott.

„Ráadásul, nem tudom, hogy szimplán kamuzik, vagy csak éjjel-nappal tudatlan” – jegyezte meg a Fidesz alelnöke, aki szerint gazdaságilag az egész város kicsúszott a főpolgármester kezéből. Margaret Thatchernek ezekre a helyzetekre volt egy zseniális mondása: »Az a baj a szocialistákkal, hogy előbb-utóbb mindig kifogynak a mások pénzéből.« Ez a helyzet Karácsony Gergellyel is: mindig kifogy a mások pénzéből.”

A terjedelmes interjúban többe között szó szó esett még Sztanyiszlav Csercseszov menesztéséről, Borkai Zsolt győri újraindulásáról, Pesty Lászlóról és a kijelentéseiről, valamint arról is, hogy miért nem szólal fel a parlamentben.