Nyitókép: Alan Tunnicliffe Photography/Getty Images

Halálos darázscsípés: 13 nap kóma után meghalt a háromgyermekes családapa

Infostart
2023. augusztus 30. 15:23
A 46 éves férfi három gyermeket hagyott maga után, a családja pedig egyelőre nem tudja, hogyan tovább a tragédia után.

A háromgyerekes családapa öccsével dolgozott, amikor a fején megcsípet egy darázs még augusztus elején. Az allergiás sokk miatt azonnal bevett antihisztamin és kalcium sem segített, a férfi mély kómába esett. Bár önállóan lélegzett, és az utóbbi napokban jeleket is adott, szervezete végül 13 nap után feladta a harcot – számolt be a Bors.

„Az életünk 47 másodperc alatt összeomlott”

– fogalmazott a lapnak a felesége, akit férje még felhívott a végzetes csípés után. „Bevette a gyógyszereket is, mivel allergiás, kalcium és antihisztamin is volt nála. Aztán elájult, a testvére élesztette újra a mentők kiérkezéséig” – tette hozzá az asszony, hozzátéve: a férje 37 percig volt a klinikai halál állapotában, és már a mentősök is azt mondták, hogy „túl késő”.

Mint olvasható, testvére azonban nem volt hajlandó feladni a bátyja életéért folytatott küzdelmet, a férfi pedig visszatért az életbe. Ezután beszállították a váci kórház intenzív osztályára, ahol újra összeomlott a szervezete. „Bár az agytörzse működött, az agy szürke- és fehérállományának határa összemosódott és mély kómába került” – folytatta a nő, akinek a férjét később átszállították Budapestre, az 1. számú klinika belgyógyászati osztályára.

„Önállóan lélegzett, és az utolsó napokban már adott jeleket”

– tette hozzá felesége, aki nagyon bízott férje felépülésében. A családapa szervezete azonban a hétvégén feladta a harcot. Elkapott a kórházban egy fertőzést is, és – vagy abban, vagy a korábbi, hátsó fali szívinfarktusa nyomán kialakult szívbetegsége miatt –, elhunyt – olvasható.

„Nem gondoltam volna, hogy 37 évesen özvegy maradok” – fogalmazott a gyászoló feleség, aki három közös gyermekükkel maradt magára.