Nyitókép: Pexels.com

Miskolc első embere ismét „harcba indul” az M30-asért

Infostart
2023. augusztus 29. 21:49
„A kormánynak nem először jut eszébe fizetőssé tenni a miskolci elkerülőt” – hívja fel a figyelmet Veres Pál.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, az Építési és Közlekedési Minisztérium átírná az útdíjak szabályait. A lényeg, hogy kibővülne a díjköteles útszakaszok listája. Többek közt fizetőssé tennék az M30-as Miskolcot elkerülő szakaszát is.

„Mivel a tervezet társadalmasítására (társadalmi konzultációjára – az emberekkel való megbeszélésre) csak egy hetet szántak, így hétfő reggel az első dolgom az lesz, hogy felvegyem a kapcsolatot a Lázár János miniszter vezette szaktárcával és újra kiálljak az út ingyenessége mellett a miskolciakért” – fogalmazott vasárnapi Facebook-bejegyzésében Miskolc polgármestere.

Veres Pál – megfogalmazása szerint – a kormánynak nem először jut eszébe, hogy fizetőssé tegye az érintett útszakaszt, de 2021 decemberében végül sikerült „célt érnie”, és ingyenes maradt az autópálya Miskolcot elkerülő szakasza.

„Ahogy 2021-ben, az M30-as fizetőssé tétele most is komoly terhet róna a miskolciakra és a környékben élőkre, amely különösen rosszul érintené a városlakókat a jelenlegi áremelkedések miatt. Lépni kell!” – emelte ki, bízva abban, hogy újra sikerrel járnak majd.