Nyitókép: Katasztrófavédelem/YouTube

Íme a fővárosi katasztrófavédelem igazi „rosszcsontjai” – videó

Infostart
2023. augusztus 28. 19:10
Repül az idő a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Mentőkutyás Szolgálatnál, hamarosan nyugdíjba megy Kabos, Karma és Dexter is, de már megérkezett az utánpótlás.

Méretben, színben és fajtában sem egyformák a „fiatalok”, de ami közös bennük az az életerő, a tenni akarás. Igazi „rosszcsontok” még, a szemük sem áll jól, de minden reggel lelkesen érkeznek a laktanyába – olvasható a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében.

A három új kiskutya – Daisy, working springer spániel szuka (16 hetes), Turbi, working cocker spániel kan (12 hetes), Díva, malinois szuka (8 hetes!) és Emily, malinois szuka (6 hónapos) – egyelőre még csak szokják a benti létet, a tűzoltókat, a riasztást, a mélyben és magasban mozgást, a szolgálati kocsiban való utazást, a szirénát, a sötétben és a világosban történő munkavégzést.

Mint olvasható, a későbbi munka alapja a játék és étel motiváció, ezt már most gyakorolják velük a gazdik. Az a kutya, amelyik bármilyen körülmény között stabilan tud koncentrálni a játékára, vagy a jutalomfalatra, a későbbi munkája során is kiemelkedően tud majd teljesíteni – írja közleményében az FKI.