Nyitókép: BKK

Nagy döntés előtt áll a Népligeti felüljáró ügye, vizsgálódik a főváros

Infostart / InfoRádió - Várkonyi Gyula
2023. augusztus 11. 17:31
Végeztek a népligeti felüljáró állapotának felmérésével. Az adatok kiértékelése után, várhatóan ősz elején döntenek az építmény további sorsáról.

A népligeti felüljáró részletes állapotfelmérésével kapcsolatos helyszíni és laborvizsgálatok elkészültek, kiértékelésük zajlik - erről tájékoztatta az InfoRádiót a Budapest Közút.

A további menetrendről Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke nyilatkozott. "Nyár végén, ősz elején fognak megérkezni az eredmények, ezek tükrében dől el, hogy mi történik, kis türelmet kérünk" - mondta.

Balogh Samut a többi fővárosi felüljáró állapotáról is kérdezték.

"Elmondható, hogy sok helyen leromlott állapotban vannak. Ezek a felüljárók jellemzően néhány éven, egy évtizeden belül épültek a hetvenes években, és ebben az időszakban a korábbi évtizedek alulfinanszírozottsága miatt nincsenek jó állapotban. Az elmúlt években néhány felüljáró megújult, például a kőbányai Sibrik Miklós úti felüljáró vagy Újpalotát Zuglóval összekötő felüljáró. Sok olyan leromlott felüljáró van, amely mindenképp szükséges a főváros közlekedése szempontjából, hiszen természeti akadályt vagy vasútvonalat ível át, ezek felújítása mindenképp szükséges, de

vannak olyanok, jellemzően belvárosiak, amelyek forgalma nem feltétlenül szükséges,

hiszen korábban egy autódomináns, autócentrikus fejlesztésben épültek, ma már pedig a belváros forgalomcsillapítása a cél" - részletezte.

Egyelőre a Nyugati téri felüljáró bontására és a villamoshálózat Lehel és Deák tér közötti szakaszának visszaállítására is várni kell.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hamarosan eldőlhet a népligeti felüljáró sorsa
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást