Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Újra az ököl és a köpés volt az úr az Örs vezér téren

Infostart
2023. augusztus 3. 17:19
Rendőri akcióval ért véget egy hangos leszólításos kéregetés az Örs vezér téren.

Az esetről beszámoló Metropol írása szerint H. Richárd éppen az Örs vezér terén várakozott a buszra, amikor egy kéregető megközelítette őt.

„Még körülbelül 10 percem volt a busz beérkezéséig, ezért rágyújtottam. Nyugtáztam is magamban, hogy ez az utolsó szálam, úgyhogy majd be kell mennem a legközelebbi dohányboltba. Ekkor lépett oda mellém ez a fazon, aki cigit kért. Miután mondtam, hogy ne haragudjon, sajnos ez az utolsó szál, azonnal dühbe gurult” - mesélte el a lapnak a történteket Richárd, aki szerint ezután az igénytelen alak azonnal elkezdett szitkozódni, majd megpróbálta megütni őt.

"Éreztem a tömény alkoholszagot, amikor nekem jött.

Többször is megpróbált megütni, de be volt lassulva, ezért könnyedén el tudtam hajolni az ütései elől. Sajnos köpködött is, amiket viszont már nem tudtam kikerülni"

– részletezte a fiú, aki egy idő után megelégelte a helyzetet, és rendőrt hívott. Ekkor viszont a támadó már meghátrált.

A rendőrök pár percen belül meg is érkeztek. Amint kiszálltak az autóból, a kötekedő férfi velük is elkezdett ordibálni és végül őket is megtámadta.

"A rendőrök megkértek, hogy menjek be velük a kőbányai rendőrkapitányságra. Mondtam nekik, hogy természetesen, viszont én épp orvosi vizsgálatra sietek. Felajánlották, hogy miután felvették a vallomásomat, elvisznek a kórházba" - emlékezett vissza.

Miután végzett a rendőrségen, a járőrök betartották a szavukat, beültették a rendőrautóba, és elvitték a kórházba.

A lap az Örs vezér tér közbiztonságával kapcsolatban ugyanakkor megjegyzi azt is, hogy az érintett területen a rendőrség megemelt létszámmal razziázik. Négy egység látja el a szolgálatot a nap 24 órájában: a X. és XIV. kerületi kapitányság járőrei, területi szervezetként pedig a Közrendvédelmi Főosztály, illetve a Készenléti Rendőrség egyenruhásai.