Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Nem az F1-rajongók töltik meg idén a budapesti fürdőket, de...

Infostart / InfoRádió - Várkonyi Gyula
2023. július 21. 17:33
Idén júniusban a hűvös, csapadékos időjárás miatt sokkal kevesebben látogatták meg a fővárosi strandokat, fürdőket, mint egy évvel korábban. Július első három hete azonban már bizakodásra adhat okot. Erről Borosné Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója beszélt az InfoRádiónak.

Az idei szezon, mint az összes, az időjárástól függ, e mentén Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója az InfoRádiónak arról számolt be, hogy a június elúszott, alacsonyabb volt a forgalom a szokásosnál.

"Az idei júniusunk sokkal hűvösebb, esősebb volt, körülbelül 100 ezer vendéggel kevesebb látogatta a fürdőinket, mint 2022-ben" - közölte.

Aztán kisütött a nap júliusban, a Palatinuson már voltak 7000 fő fölötti napi látogatószámok is, úgy látják, van arra esély, hogy a tavalyi látogatószámot időarányosan elérik.

És még előttünk vannak olyan turisztikai események, mint az F1-hétvége, a Sziget vagy az atlétikai vb, ennek kapcsán elmondta, az F1-látogatók nem igazán az övéik.

"Ugyanakkor

a Szigetre érkező vendégek talán túlzó forgalmat is jelentenek,

úgyhogy készülünk erre az időszakra, és készülünk a világbajnokságra, lehetett olvasni, hogy 250 ezer jegyet már eladtak, és lesznek olyan délelőttök, amikor nincs az eseményen konkrét program" - osztotta meg pozitív várakozásait is.

A Gellért-fürdő - mint hangsúlyozta - működik, de nehezen tudták működőképes állapotban tartani a szállodafelújítás közben, mivel a fürdőnek is felújításra lenne és lesz is szüksége.

"Egyetlenegy dolgot nem tudunk működtetni, a hullámgépet, mert statikailag lehetetlen. Ennek ellenére nagyon kedvelt, az látszik, hogy ugyanazt a forgalmat tudja bonyolítani, mint a Covid előtt, 1000-1200 ember látogatja egy nap."

Felhívta még a figyelmet a Zsigmondy-kártya kedvezményeire is, egy 5000 forintért megvásárolható kártyával akár 60 százalékos belépőkedvezményhez lehet jutni a Széchenyibe, a Rudasba és a Gellértbe. A kártyát idén eddig 20 ezren váltották ki.

A BGYH három energetikai beruházást is végez közben, a Lukács, a Széchenyi és a Csillaghegyi újul meg ebben az évben, és készítik elő a Rác felújítását is.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Egyre nagyobb a forgalom a fővárosi strandokon - BGYH
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást