Nyitókép: PIxabay

Vonat és autó ütközött a Balatonnál, komoly késésekre kell készülni

Infostart
2023. július 15. 14:51
Várhatóan kora estig nem közlekednek a vonatok Balatonkenese és Csajág között, miután Balatonakarattyánál összeütközött egy vonat és egy személyautó. A baleset miatt az érintett szakaszon pótlóbuszok szállítják az utasokat, míg az észak-balatoni vonalon jelentős késesekre kell számítani.

A Balatonfüredről a Déli pályaudvarra 13:11-kor elindult Katica InterRégió vonattal (19745) ütközött egy autó Balatonakarattyánál. A fénysorompó jól működött, tilosat jelzett a közút felé – tájékoztatott a Mávinform.

A műszaki mentés és helyszínelés ideje alatt – várhatóan kora estig – Balatonkenese és Csajág között nem közlekedhetnek a vonatok, ezért itt pótlóbuszok szállítják az utasokat (várhatóan 15 órára érnek a helyszínre az első buszok).

Az észak-balatoni vonalon jelentősen, 30-60 perccel hosszabb eljutási időre kell számítani. A balesetben érintett járat utasait a Katasztrófavédelem munkatársai segítségével szállítják le – idézi az Index.

A baleset miatt a Déli pályaudvarról Balatonfüredre tartó, Székesfehérvárról 14:17-kor továbbindult Vízipók InterRégió vonat (19724) csak Szabadbattyánig közlekedik – áll a közleményben.