Nyitókép: MTI/NAV

Valakik visszaélnek a Honvédelmi Minisztérium nevével

Infostart
2023. június 29. 10:51
A honvédelmi tárca figyelmeztető közleményt adott ki, mert ismeretlen személyek visszaélnek a Honvédelmi Minisztérium és szervezeteinek nevével annak érdekében, hogy hamis üzleti ajánlatokat tegyenek a dohányipari üzletágban tevékenykedő civil szereplőknek.

A Honvédelmi Minisztérium (HM) és a Honvéd Vezérkar közös figyelmeztető közleményben hívta fel a HM szolgáltató partnereinek, valamint a dohányipari üzletágban tevékenykedő civil szereplőknek a figyelmét egy honvédséggel kapcsolatos visszaélésre.

Illetéktelen személyek visszaéltek a Honvédelmi Minisztérium, valamint az alárendelt szervezetei, intézményei nevével és ezt kihasználva valótlan kedvezményes értékesítési ajánlatokat tettek az egyes piaci szereplőknek – olvasható a honvedelem.hu oldalon.

A visszaélések során az illetéktelen személyek olyan valótlan ajánlatot terjesztenek, amiben különböző dohányipari termékeket ajánlanak kedvezményes áron, objektumátalakítási okok feltüntetésével.

Ezzel kapcsolatban a HM azt tette közzé, hogy a Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Vezérkar semmilyen dohányipari termék értékesítéssel kapcsolatos tevékenységet nem folytat.

A Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Vezérkar emellett arra is felhívja a figyelmet, hogy – mint az államháztartási rendszerben működő költségvetési szervek – sem intézményi szinten, sem a kapcsolódó cégek szintjén nem indítanak ilyen jellegű megkereséseket, látszólagos ajánlati felhívásokat. Bármilyen nemű beszerzés kizárólag a jogszabályoknak megfelelően és a hivatalos elérhetőségeken keresztül történik.

A Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Vezérkar azt is közölte, hogy egyik sem használ sem gmail, hotmail, yahoo, sem .eu kiterjesztésű e-mail fiókokat. Így minden olyan cím, amiben ilyen kiterjesztés szerepel – függetlenül attól, hogy van benne utalás a minisztériumra, a honvédségre vagy háttérintézményre – hamis és visszaélésszerű felhasználás eredménye.