Nyitókép: fizkes/Getty Images

Itt az idei első kánikula - mutatjuk, meddig kell kibírni

Infostart / MTI
2023. június 20. 05:00
Napról napra egyre melegebb lesz, de aztán pénteken jöhet egy kis enyhülés.

Jelenleg a Kárpát-medencét meleg levegő tölti ki, amely nagyrészt száraz, de ahol kedvezőek a nedvességi viszonyok, ott kialakulhatnak zárporok, zivatarok a hét közepén is.

Kedden a hétfőinél már valamivel több gomoly- és fátyolfelhő lesz az égen, de csapadék az ország nagy részén nem várható. Legfeljebb az északkeleti tájak fölé, illetve az Alpokalja térségébe sodródhat be egy-egy zápor, esetleg zivatar. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 29 és 35 fok között valószínű.

Szerdán a gomoly- és fátyolfelhők mellett napos időre van kilátás. Zápor, zivatar helyenként előfordulhat. A szél csak zivatar térségében erősödhet meg. A hajnali 12, 21 fokról délutánra 30 és 35 fok közé emelkedhet a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Péntekig tart várhatóan a kánikula. Akkor ugyanis nyugat felől egy hidegfront érkezik, amelynek hatására nagy területen alakulhatnak ki záporok, zivatarok, akár heves zivatarok is. A hidegfront hatására néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet a hét végére, és kicsit hűvösebbre fordul az idő.