Nyitókép: Zolnierek/Getty Images

Ártatlannak vallotta magát az óvodás lányt buszban felejtő sofőr

Infostart
2023. június 13. 14:02
Megkezdődött a tomajmonostorai buszos tragédia előkészítő ülése a Tiszafüredi Járásbíróságon, ahol T. István tagadta a bűnösségét.

A Blikk beszámolója szerint rezzenéstelen arccal, felszegett fejjel hallgatta az ügyészi vádiratot T. István, akit egy négyéves kislány tragikus halála miatt állítottak bíróság elé.

Ahogy arról korábban az Infostart is beszámolt, a vádlott 2022. június 7-én, kedd reggel 7 óra 30 perckor Tiszaderzsen vette fel a kislányt az autóbuszra, hogy a tomajmonostorai óvodába vigye. A település általános iskolájánál az ott tanuló gyerekek leszálltak az autóbuszról, de a sofőr ezután nem állt meg az óvoda előtt, hanem a járművel – amelyen akkor már csak a négyéves kislány utazott – egy fedetlen parkolóba hajtott.

A sofőr reggel 8 óra körül leszállt a lezáratlan állapotban hagyott autóbuszról, anélkül, hogy előzőleg az utasteret kellő alapossággal átvizsgálta volna, így nem vette észre, hogy a gyerek még az utastérben van. Az autóbuszban napközben felforrósodott a levegő, a jármű levegőtlenné vált,

a zárt térben az óvodás kislány eszméletét vesztette.

Végül pénteken a kórházban életét vesztette.

T. István a bíró kérdésére azt mondta: nem vallja magát bűnösnek, így tárgyalást kell lefolytatni az ügyben – ha bűnösnek vallotta volna magát, az 57 esztendős kunhegyesi férfi ma fogházban letöltendő szabadságvesztést kaphatott volna az ügyészségi indítvány szerint foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vádja miatt.