Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

A DK petíciót indít az "orbáni infláció" ellen

Infostart
2023. június 8. 13:30
Gyurcsány Ferenc jelentette be pártja új kampányát.

"Sulykolják reggel, délben és este, hogy ők aztán nem tehetnek az egekbe szökő inflációról. Mert az ugye háborús infláció, meg brüsszeli infláció. Hogy nem szakad le az ég!?" - írta bevezetésül és indítékul a Facebookon a Demokratikus Koalíció elnöke pártja új kampánya kapcsán. Felvetette a kérdést: miként lehet, hogy a háborúban álló országban, Ukrajnában, vagy a "szankciók fővárosának országában", Belgiumban sokkal kisebb az árdrágulás, mint Magyarországon?

Gyurcsány Ferenc szerint az Európa-rekorder magyar infláció oka az, hogy itt Orbán Viktor csinálja a gazdaságpolitikát, amihez "nyilvánvalóan semmit sem ért. Orbáni infláció van".

Majd bejelentette, hogy a következő tíz napban országszerte, több mint ezer helyen lesznek utcán a támogatóik és aktivistáik, hogy a fentieket elmondják az embereknek, akik aláírásukkal súlyt adhatnak ebbéli felháborodásuknak, tiltakozásuknak.

A Fidesz a fentiekkel kapcsolatban kiadott közleményében úgy fogalmazott: "Gyurcsányék megint álságosak. Ők is tudják, hogy ha nem lenne háború és nem lennének a brüsszeli szankciók, az infláció gyorsabban csökkenne".

"A guruló dollárok miatt azonban a háború folytatását akarják, sőt szerintük az ország már háborúban áll" - tették hozzá.