Fontos budai kerületben lesz kedden szúnyogirtás, a hekkezők fellélegezhetnek

Infostart
2023. május 30. 06:24
Az országos központi szúnyoggyérítés keretén belül a III. kerületben földi kémiai védekezést végeznek 2023. május 30-án a napnyugta utáni időszakban.

A óbudai önkormányzat tájékoztatása szerint a munka megszervezésre és lebonyolítására a Szerocor Konzorciumot, mint kivitelezőt és a Pannon-Bio-Kalibra Konzorciumot, mint szakértőt választotta ki a Belügyminisztérium.

A lárvák elleni védekezés földi és légi biológiai módszerekkel, míg a kifejlett szúnyogok elleni kezelések földi kémiai módszerekkel történnek, a szakértők által meghatározott területeken.

A kémiai irtás során felhasznált készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer. A tájékoztató szerint "a készítmény a kijuttatott mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik".

A szúnyoggyérítés tartaléknapjai: május 31., június 1.

A III. kerületben található a Római-part, amely közkedvelt pihenő és jó idő esetén bulizó hely. Tapasztalatunk szerint az elmúlt napokban, a késő délutáni órákban már alig lehetett nyugodtan sétálni a parton a szúnyogok miatt.