Nyitókép: MTI/Varga György

Úristen, nem lesz bolt - itt az üzletek nyitvatartása az ünnepek alatt

Infostart
2023. április 4. 18:28
Nagypéntek, majd húsvétvasárnap és húsvéthétfő ünnep, így munkaszüneti nap is, a közéjük ékelődő szombat azonban nem, az csak sima pihenőnap. Ehhez igazodik az üzletek általános ünnepi nyitva tartása is,

Április 7-én, pénteken nem lesznek nyitva az üzletek, a plázák, a bevásárlóközpontok, a hiper- és szupermarketek, az üzletláncok - írja a 24.hu.

Ha valaki csütörtökig nem vett meg mindent, amire szükség lehet húsvét alatt, azt pótolhatja április 10-én ugyanis szombaton ismét nyitva lesznek az üzleteket. Aztán április 9-én, vasárnap és április 10-én, hétfőn megint zárva tartás jön.

Április 11-én, kedden áll vissza az élet vásárlással, ügyintézéssel kapcsolatos szokásos rendje. A postákon is ezzel a nyitvatartási renddel találkozhatunk majd – pénteken, vasárnap, hétfőn zárva lesznek, szombaton valamennyi postai hely a normál szombati munkarend szerint tart nyitva.

De lehetnek az általános üzlet-nyitvatartási rend alóli kivételek,

vannak ugyanis olyan üzletek, amelyek a húsvéti ünnepnapok alatt is nyitva lehetnek, így ezekben tudunk vásárolni:

  • a benzinkutakon, illetve az ott működő üzletekben,
  • az önálló virágboltokban,
  • az újságosoknál,
  • az édességboltokban,
  • a non-stop üzemelő, éjjel-nappali boltokban,
  • a trafikokban (ha a tulajdonos vagy a családtagja dolgozik benne),
  • valamint a vendéglátó- és szórakozóhelyeken.

Amennyiben valakinek halaszthatatlanul gyógyszerre lenne szüksége, azt nagypénteken, húsvétvasárnap és húsvéthétfőn kizárólag a 0–24 órás,

azaz ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint az ügyeletes és készenlétet ellátó gyógyszertárakba tudja beszerezni.

Szombaton a pihenőnapokon is nyitva tartó gyógyszertárak működnek, de elképzelhető, hogy nem a szokásos szombati/pihenőnapi munkarendjük szerint, hanem csak 12 óráig. Zárásuk után pedig ügyeleti vagy készenléti szolgálat érhető el. Az ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról az OGYÉI oldalán található információ.