Nyitókép: Infostart

Megelégelte az ingyenparkolást a Penny

Infostart
2023. március 22. 15:00
Március eleje óta Székesfehérváron, csütörtök óta pedig Szombathelyen is fizetni kell az egy órát meghaladó parkolásért a Penny üzletek parkolóiban. Budapesten és környékén ez már régóta így van.

„A Penny kiemelt figyelmet fordít vásárlói kényelmére, és ebbe beletartozik a boltok parkolóinak gépjárművel történő könnyű megközelíthetősége, elérhetősége is” - írták a szeretlekmagyarország.hu-nak az üzletlánc annak apropóján, hogy két városban is megszűnik a parkolók ingyenessége.

Székesfehérvárról és Szombathelyről van szó. Mindenesetre arra hivatkoznak, hogy "egyes üzleteknél a parkolóban hagyott, nem vásárlási céllal érkező gépjárművek ellehetetlenítik a vásárlóik számára a parkolást". Erre állítólag a vásárlók panaszkodtak.

Az Infostart tapasztalatai szerint Budapesten már régóta fizetni kell az egy órán túli parkolásért, de így van ez Dunakeszin is.

A lényeg, hogy egy óráig bárki megállhat, sőt, a Penny vásárlói számára – a vásárlást igazoló blokk felmutatásával – az egy órás limitet meghaladó időtartam esetén is díjtalan a várakozás.

Azoknál a boltoknál, ahol továbbra is ingyenes a parkolás, kihelyezték a magánterületre vonatkozó autó-elvonatás táblát. Erre szerintük azért van szükség, hogy elejét vegyék az otthagyott roncsautók elszaporodásának, hiszen ezek is foglalják a helyeket a vásárlók elől.