Nyitókép: Máthé Zoltán

Kormányinfó - Gyermekvédelem: ellenkeresetet indít a kormány, íme a részletek

Infostart
2023. március 9. 12:13
A kormány hétközi ülését követően csütörtök délre hirdette meg a Kormányinfót a Kormányzati Tájékoztatási Központ. A kancelláriaminiszter társa a tájékoztatón Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő volt.
2023.03.09. 12:10

Kezdünk!

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évadnyitó rendezvényét követően Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra részvételével hirdetett Kormányinfót a Kormányzati Tájékoztatási Központ. Tartson velünk!

2023.03.09. 12:13

Fél 2-ig tart

...a Kormányinfó.

2023.03.09. 12:15

Estig tartott...

Gulyás Gergely: ...a kormányülés szerdán. A kormány támogatja a Fidesz-KDNP frakciók határozati javaslatát, a kormány elhúzódó háborúval számol, a gáztárolók töltöttsége magasan van, a feltöltés időszakában azonban az árak emelkedni fognak, ezért mielőbbi fegyverszünetre és béketárgyalásokra van szükség. A magyar kormány elítéli az orosz agressziót és humanitárius segítséget nyújt Ukrajnának.

2023.03.09. 12:19

A baloldal...

Gulyás Gergely: ...továbbra is támogatja a szankciókat, és belesodorná a magyarokat a háborúba, de a kormány ellenáll ennek. A baloldal nem tanult abból, amit az emberek akarnak. Az inflációban évtizedes rekordok dőltek meg a tengerentúlon és mindenütt a világon. Magyarország közel van a háborúhoz, a magyar energiakitettsége pedig lényegesen nagyobb, ezért nagyobb nálunk a probléma. Választ kell találni arra, hogy mi az infláció oka, döntő hányada külső ok: háború, szankciók, megemelkedett energiaárak. Még a kormánnyal nem szimpatizáló orgánumok is elismerik ezt. Két feladat van: csökkenteni kell az inflációt különböző intézkedésekkel, illetve a családokat, a nyugdíjasokat és a kis-közepes vállalkozásokat meg kell védeni. (Ezt követően a korábban már ismertetett védelmi és szociális intézkedéseket sorolta fel a kancelláriaminiszter.)

2023.03.09. 12:22

Árstopok

Gulyás Gergely: a kormány fenntartja a 350 ezer családot érintő kamatstopot, de az árstopokat is.

2023.03.09. 12:24

Baross Gábor Program - kiterjesztve

Gulyás Gergely: az eddigi 300 milliárdos keret 1000 milliárd forintra emelkedett forint- és euróalapon. Az eurókamat 3-3,5 százalék, a forintkamat 6-6,5 százalék.

2023.03.09. 12:25

Gyermekvédelem - ellenkeresetet nyújtott be a kormány

Gulyás Gergely: keresetet indítottak a kormánnyal szemben, a magyar kormány ellenkeresetet nyújtott be az Európai Unió Bíróságánál. A magyar érdekek kell súllyal kell, hogy érvényesüljenek. Kitartunk amellett a meggyőződésünk mellett, hogy az oktatás nemzeti hatáskörbe tartozik, a gyermeket nevelni pedig a szülő jogosultsága. Érdemes ezt a vitát megvívni.

2023.03.09. 12:26

Kérdések...

...válaszok.

2023.03.09. 12:28

Hogyan tervezi a kormány a tanárbéremelést?

Gulyás Gergely: nagy lépést szeretnénk tenni. Támaszkodnánk Brüsszelre is, ha ott a magyar baloldal nem tenne meg mindent a magyar érdekek ellen. Január elsejétől emeltünk 10 százalékot, de 22 hónap alatt szeretnénk elérni, hogy a diplomás átlagbér 80 százalékáig emelkedjenek a fizetések. A megállapodáshoz az kell, hogy Dobrev Kláráék ne blokkolják a pénzeket. A kormány egy önálló jogviszonyt szeretne a tanárok számára. Abban bízunk, hogy a szakszervezetek is képesek lesznek arra, hogy a kormánnyal együttműködnek. Ha nem is mind. A kormány kötelezettségvállalása 8-900 milliárdos, ami folyamatosan nőni fog. Az EU átmeneti segítségére mindenképpen számítunk, mivel sokkal több pedagógus van, mint orvos... a magyar baloldal a tanárok hátába szurkálja a kést.

2023.03.09. 12:32

Gyermekvédelem - Mikor lehet eredmény?

Gulyás Gergely: bírósági döntés a jövő évben lehet.

2023.03.09. 12:33

Hogy értékelik a finn- és svédországi tárgyalásokat?

Gulyás Gergely: még meg kell várni a delegációk beszámolóját. A kormány támogatja Svédország és Finnország NATO-csatlakozását. A párbeszéd azt is szolgálja, hogy a teljesen abnormális helyzet változzon meg.

2023.03.09. 12:35

21 modellváltó egyetem írt levelet az Európai Bizottságnak, hol tart az ügyük a forrásokkal kapcsolatban?

Gulyás Gergely: a Bizottság és a magyar ellenzék kreálta álproblémáról van szó. A modellváltás az egyetemek számára egy pozitív folyamat, állami beavatkozásra csak a felsőoktatási szabályok megalkotásában van lehetősége a politikának. Ha valaki nem akar átkelni az úton, nem kell átsegíteni.

2023.03.09. 12:36

A kormány szerint sértődött-e a jegybankelnök? Miért nem kezdheti el harmadik ciklusát?

Gulyás Gergely: mi nem foglalunk állást az ügyben, hogy a jegybankelnök mit miért tesz. Korrekt és jó együttműködésre törekszünk az MNB-vel.

2023.03.09. 12:37

Gyermekvédelem - Megvárja-e a kormány a törvénymódosításokkal az ítéletet?

Gulyás Gergely: nem kell és nem is akarunk várni a bíróság ítéletére. 3,8 millió szavazat áll a gyermekvédelmi törvény mögött. Ez az egyik front. A másik, hogy azt remélem, nem jelent új frontot a bírósági eljárás, remélem, Brüsszelben is időnként győz a józan ész. Nem szeretném feltételezni, hogy a Bizottság a másik oldalra áll, még akkor sem, ha rossz tapasztalataink vannak.

2023.03.09. 12:40

Dunaferr-ügy - Mit tehet a kormány, hogy a dolgozók pénzükhöz jussanak?

Gulyása Gergely: a kormány régóta dolgozik azon, hogy a dunaújvárosi vasipar megmaradhasson. Egy ilyen helyzetben, hogy az önkormányzat veszélyezteti az eddig elért eredményeket, elképesztő, de törvénytelen is, nem rendelhető el végrehajtás, és semmilyen inkasszó nem foganatosítható. Védjük a céget. Ha mindenki benyújthatná az igényét, a cég holnap csődbe menne. Ki fogjuk fizetni mindenki fizetését, az önkormányzatot pedig arra kérjük, hogy ne nehezítsen.

2023.03.09. 12:41

A parlament méltóságának megfelel Gyurcsány Ferenc hétfői viselkedése?

Gulyás Gergely: nem akarok senkinek a magánéletében vájkálni.

2023.03.09. 12:43

Jegybank-kormány vita - Ilyen szintű kritikák beleférnek egy "csapatjátékba"?

Gulyás Gergely: ideális esetben a monetáris és a fiskális politika között együttműködés van. Természetesen a kormány is igyekszik letörni az inflációt, de az a jegybank felelősségi körébe tartozik. Bármit is mond erről a jegybank. Most nem mennénk bele elemzésekbe, a jegybanknak cselekednie kell, ha nem tudunk dűlőre jutni, annak a magyar gazdaság látja a kárát. Folyamatosak az egyeztetések.

2023.03.09. 12:45

Varga Mihály az extraprofitadó kivezetéséről beszélt. Mely szektorokra lesz ez érvényes?

Gulyás Gergely: a jövő évben is meg kell találni a rezsicsökkentés fedezetét. Vannak olyan vállalatok, amelyek egyes szektorokban jelentős extraprofitra tettek szert. Ezért az a méltányos, ha ilyen esetekben ők is hozzájárulnak a közteherviseléshez. Az intézkedés persze átmeneti, 2 éves, ahol nem tudjuk kivezetni, ott csökkenteni kell a mértéket, de csak annyira, hogy a rezsicsökkentést fenn tudjuk tartani. A jelenlegi formájában nem kell fenntartani az extraprofitadót.

2023.03.09. 12:47

Egyetemi források - mivel számol a kormány?

Gulyás Gergely: a kormány ha nem tud gyors megoldásokat találni az EU-val, kutatási konzorciumok formájában fogunk tudni segíteni. Brüsszel részéről "faji alapú" bosszú folyik a migráció, a háború és a gyermekvédelem témája mentén.

2023.03.09. 12:49

A kistelepülések gyógyszertárai egymás után zárnak be. Mit tehet a kormány?

Gulyás Gergely: egy probléma van, megnőttek az energiaárak, a korábbi nyereség nem minden esetben teszi lehetővé a nyereséges fenntartást. A gyógyszerellátásnál egy-egy termék kivételével a gyógyszerek rendelkezésre állnak, és nem látunk felhalmozási problémát. A megfázás elleni készítmények közül egynél volt hiány. De más gyógyszereknél nem látunk felhalmozást.

2023.03.09. 12:51

Új bérletek (vármegye-, országbérlet) - A belvárosokban is használhatók?

Gulyás Gergely: ehhez az önkormányzatokkal kellene megállapodni, nem kizárt, hogy egyes esetekben lesz is egyezség.

2023.03.09. 12:53

"Faji alapú" bosszút mondott Brüsszel esetében?

Gulyás Gergely: ha önt ez a szó zavarja, magyarellenes bosszú. Ez kulturális nemzethez tartozást jelent.

2023.03.09. 12:55

Gázerőművek - Mi épülne, mennyi épülne, hol épülne, honnan lesz rá gáz?

Gulyás Gergely: Lantos miniszter úr egyik első célkitűzése volt, hogy a gázellátást a lehető legnagyobb mértékben hazai forrásból valósítsuk meg. 2-3 év egy gázerőmű lehető leggyorsabb megépítése. Az összes többi kérdést majd egy előterjesztés után lehet megválasztani. Van jó néhány cég az EU-n belül, amely ilyen cégeket létre tud hozni.

2023.03.09. 12:56

Hogyan csökkenthető mégis a gázfelhasználás?

Gulyás Gergely: a napenergia és a megújuló energia növelésével. A gázkitettség 90 százalékos, ezért megérné a gázerőmű, közben mindenkit érdemes a villamosenergia felé terelni.

2023.03.09. 12:57

Finn-svéd tárgyalások - Hogy került bele a NATO-bővítés tárgyalásaiba két fideszes EP-képviselő? Miért köttetett össze az EU-ügy a NATO-üggyel?

Gulyás Gergely: én döntöttem így, én láttam jónak. Nem mi kötöttük össze az ügyeket. Ha egy szövetséges rágalmakkal illet minket, és nézetkülönbségek adódnak, durva hazugságözön van, és a szövetséges be akar lépni egy másik szövetségbe, amelyben mi már benne vagyunk, joggal gondoljuk, hogy miért akarnak velünk egy közösségben lenni, ha egy másikban nem jó, miért kérik a támogatásunkat.

2023.03.09. 13:01

A rendőrség megállította a Leverkusen elleni mérkőzésre utazó Ferencváros-szurkolók konvoját. Hogyan kommentálja ezt?

Gulyás Gergely: bízunk benne, hogy a német hatóságok is betartják a törvényeket. Vannak rossz emlékeink, 2021-ben kifejezetten magyarellenes magatartást tanúsítottak az Eb-n, akkor fogadtuk el a gyermekvédelmi törvényt. Nem kéne, hogy összefüggés legyen. 7 konzul segíti az ottani magyar szurkolók jogvédelmét, bármilyen ügyben segítenek nekik.

2023.03.09. 13:02

Március 15-én Gyurcsány Ferenc Dobrev Klárával beszédet mond. Mire számít?

Gulyás Gergely: történelmi beszédre.

2023.03.09. 13:03

Északi Áramlat-robbanás - Nincs felelős. Ukrajna és az USA már többször felmerült ekként. Ha bebizonyosodik ez, lesz-e ellenlépés?

Gulyás Gergely: kételkedem a híradásokban. Pártatlan vizsgálatra van szükség. A német kormány ugyanakkor még azt sem döntötte el, hogy szabad-e sérelmeznie azt, ami történt. Aki sértettje ennek az eseménynek, nem úgy lép fel, mint akit sok milliárd eurós kár ért...

2023.03.09. 13:05

Azeri gáz - Mi lesz a vezetékekkel?

Gulyás Gergely: van döntés, bízunk benne, hogy lesz rá uniós forrás.

2023.03.09. 13:07

Gyermekvédelem - lehet-e már valamit tudni a várható szigorításról, emelkedik-e a belegyezési korhatár?

Gulyás Gergely: részletekbe egyelőre nem mennék bele. Személyes véleményemet tudom mondani. A beleegyezési korhatár szerintem nincsen rendben. Egy 40 évesnek nem lehet szexuális viszonya egy 15 évessel. Itt volt egy alkotmánybírósági döntés, amely 18-ról 14 évre szállította a beleegyezési korhatárt. Bizonyos korkülönbség felvethet problémákat, nem gondolom, hogy a jognak ezt el kellene tűrnie.

2023.03.09. 13:09

Jegybank-kormány vita - Várható-e, hogy a jegybankelnök és a miniszterelnök közvetlenül is összeül?

Gulyás Gergely: rendszeres a kapcsolattartás. Ebbe azt is bele kell érteni, hogy ezen a héten is találkoznak.

2023.03.09. 13:13

Gázárcsökkenés: 41,77 dollár a megawattóraár a gáztőzsdén, ez már csak a "duplája" a háború előtti árnak, tehát van remény arra, hogy itthon is csökken a gázár érdemben. Nem elvárható az élelmiszer-ipari beszállítóktól, hogy engedjenek az áraikból?

Gulyás Gergely: el kellene találni, hogy mi lesz a jövőben. Az ár akkor is üdvözlendő, ha az elmúlt 10 év kétszerese. A baj az az, hogy a mostani - óvatosan kezelendő - előrejelzések szerint az ár az enyhe télnek köszönhető, illetve a magas tárolótöltöttségnek, a visszatápláláskor viszont az árak újra növekedni fognak. Ezzel kapcsolatban az LNG megjelenése lehetne érdekes, de az sem lesz olcsóbb 60-70 dollárnál. A magyar állam tavaly ősz elején azt a döntést hozta, hogy csak floating ár van. Ha a mostani ár megmaradna, a jövő évi extraprofitadónál is könnyebb helyzetben lesz a kormány. Ha valami garanciát tudunk kapni arra, hogy az árak alacsonyabbak lesznek, a következő évnél lényegesen könnyebb helyzetben leszünk, kevesebb pénz kell a rezsivédelmi alapba.

2023.03.09. 13:15

Finn-svéd NATO-csatlakozás - lesznek-e magyar feltételek?

Gulyás Gergely: Orbán Viktor arra kérte a frakciók tagjait, hogy támogassák a két ország NATO-csatlakozást. De meghallgatjuk a delegációt.

2023.03.09. 13:16

Kiképez Magyarország katonákat Ukrajnának?

Gulyás Gergely: nem.

2023.03.09. 13:17

Donáth Anna szerint idén már nem kap Magyarország uniós pénzt. Igaz-ez?

Gulyás Gergely: ő ezen dolgozik, bízik benne, hogy a munkája sikeres lesz.

2023.03.09. 13:18

Magyarország azért nem kap forrásokat, mert visszaélne vele a kormány?

Gulyás Gergely: nem. Egyes kérdésekben álláspontkülönbség van az EU és Magyarország között. Az egész helyreállítási alap kiutalásával gondok vannak, 17 százaléknyi pénzt adtak oda, de ez egyelőre nem a mi problémánk, mert nálunk még nem kezdődött meg a folyósítás. Az én állításom az, hogy ha minden tagállamnak odaadjnk a pénzeket, akkor sokkal jobban járna az EU, a tagállamok sokkal hatékonyabban tudnák felhasználni.

2023.03.09. 13:21

Akkugyárak - Mit tesz a kormány a tiltakozások mentén?

Gulyás Gergely: akkumulátor-nagyhatalommá válni azt jelenti, mint támogatni a zöld átállást. Magyarország az autóiparból egy nagy szeletet hasított ki magának az elmúlt évtizedekben.

2023.03.09. 13:23

Miért érezheti azt Matolcsy György, hogy a kormány nem támogatja az infláció elleni küzdelmét?

Gulyás Gergely: hogy ő mit miért érez, azt nem tudom. Hosszan ismertettem, hogy a kormány hogyan küzd az infláció ellen. Az árstopokról tudok, amelynél azt gondolja, amit gondol.

2023.03.09. 13:26

Sabril epilepszia-gyógyszer - Mi lesz a hiányából?

Gulyás Gergely: a Sanofi-Aventis hivatalosan is bejelentette, hogy ebben a félévben hatóanyag-gyártási problémák miatt nem elérhető. A helyzet tehát még rosszabb. A tartalékot a West-szindrómában szenvedő gyerekeknek tartjuk fenn, 60-70 érintett van, a többiek esetében alternatív megoldások után kell nézni. az OGYÉI-nek az a véleménye, hogy a gyógyszer helyettesítése alternatív módokon is történhet.

2023.03.09. 13:27

Brüsszeli források - Ha Dobrev Klára kiállna a magyar kormány mellett, mennyire segítené a magyar érdekek érvényesítését?

Gulyás Gergely: holnapután megkapnánk a pénzeket, ha a politikusok frakciói megváltoztatnák a véleményüket. Ezek a politikusok nettó 6 millió forintot keresnek euróban.

2023.03.09. 13:29

Van-e veszélye puccskísérletnek Magyarországon? Meg lehet előzni egy olyan káoszt Budapesten, mint amilyen a Maidanon volt?

Gulyás Gergely: 4 milliárd forintnyi dollár komoly összeg, de a következő választásokig ilyen veszély nem fenyeget országosan.

2023.03.09. 13:30

Szlovákia egyes illetékei félreérthető megfogalmazásokkal korbácsolják a magyarellenes indulatokat. Mit gondol erről?

Gulyás Gergely: Szlovákiában nincs pillanatnyilag teljes hatáskörrel működő kormány, most a választásokig mindenki próbál valamit mondani. Tekintsük kordivatnak!

2023.03.09. 13:31

Gyermekvédelem - Valóban fontos őszig várni a törvénnyel?

Gulyás Gergely: nem egy döntést kell meghozni, hanem egy megalapozott, józan politikai viszonyok mellett akár az ellenzék által is támogatható törvényt szeretnénk megalkotni, a szakemberek bevonásával.

2023.03.09. 13:32

Gyermekvédelem - a Btk. is szigorodhat?

Gulyás Gergely: amíg nincs előterjesztett tervezet, addig minden lehetséges. Vannak olyan helyzetek, amelyek még csak nem is büntethetőek.

2023.03.09. 13:33

Módosulhat-e a választási törvény az önkormányzati választások előtt?

Gulyás Gergely: egyesületek kaphatnak pénzt külföldről, de azt a kampányban ne használhassák fel!

2023.03.09. 13:36

MOK-kormány vita - Miért üresíti ki a kormány a szervezetet? Miből gondolja, hogy fenyegeti a MOK vezetése az orvosokat?

Gulyás Gergely: egy olyan ügyeleti rendszer működését veszélyeztetik, amelyet korábban támogatták. Ráadásul egy olyan MOK-elnök ellenállását látjuk, akinek az államtitkársága alatt nem is volt kötelező kamarai tagság. A fenyegetéssel kapcsolatban pedig el kell olvasni a levelüket, több helyen is megjelent.

2023.03.09. 13:38

Ha Orbán Viktor magánprogramon volt Rómában, miért honvédségi géppel ment?

Gulyás Gergely: hivatalos látogatáson volt Egyiptomban, hazafelé Rómában szállt ki.

2023.03.09. 13:38

Mi a hivatalos álláspont az izraeli követség Jeruzsálembe költöztetéséről?

Gulyás Gergely: kereskedelmi kirendeltség van ott. Egyéb döntés nincs.

2023.03.09. 13:41

Szélerőművek - Lesz engedély rá? Orbán Viktor utalt rá délelőtt

Gulyás Gergely: az energetikai forrásokhoz jutásnak valóban feltétele ez, de hagyjuk, hogy ez helyes vagy helytelen. Megállapodtunk a Bizottsággal, hogy amit vállaltunk, teljesíteni fogjuk, a jelenlegi 8 kilométeres határt 1 kilométer körülire csökkentjük. Ha egy önkormányzat nem akarja, akkor viszont nem engedjük. A madarakat védeni kell.

2023.03.09. 13:43

Infláció - A miniszterelnök azt mondta, azért magas, mert nagy az ipari termelés. De hát nem is nagy!

Gulyás Gergely: két külön állítás, hogy magas az infláció, és hogy a termelésen belül az ipar szerepe jelentős. Az inflációnak alapvetően külső okai vannak. Áfacsökkentésen nem gondolkodunk.

2023.03.09. 13:44

Mi áll a jelentős költségvetési hiány 1525 milliárd forintos mértéke mögött?

Gulyás Gergely: sok kifizetés került ekkorra. Például a 13. havi nyugdíjé is.

2023.03.09. 13:45

Matolcsy György szerint törés van a kormány és a jegybank viszonyában. Elmozdítják-e?

Gulyás Gergely: fel sem merült ez.

2023.03.09. 13:48

Lesz-e a bírósági végrehajtói kari rendszerben átalakítás?

Gulyás Gergely: kialakult egy olyan helyzet, amelyben az emberi gyarlóság nem feltétlenül mutat arra, hogy rendszer-átalakításra van szükség.

2023.03.09. 13:48

Mi az oka annak, hogy a MOK ügyében napok alatt törvény született, Schadl György ügyében viszont semmi sem történik?

Gulyás Gergely: az ellátásbiztonság azonnali döntést indokolt.

2023.03.09. 13:50

Rómaiparti gát - Királyok útja, Nánási út, ez lesz a nyomvonal. Több gond van ezzel, hisz 50 méterre kellene a parttól megépíteni, a lakók tiltakoznak. Mi a véleménye?

Gulyás Gergely: az biztos, hogy a part közelében kell egy gátat megépíteni. De legyünk korrektek, nem biztos, hogy minden építési engedély jogszerű. Több érv szól amellett, hogy a parti sávban épüljön meg a gát. Aki a saját vagyonát félti, azzal az ember szolidáris. És nem zárnám ki, hogy vannak olyan engedélyek, amelyeket jogszerűen adtak ki. És 10 évig, ha egy ház fennáll, engedélyezettnek minősül.

2023.03.09. 13:54

Egy III. kerületi háziorvosi rendelőben nem volt víz, villany. Mi lehet az oka az ilyen helyzeteknek?

Gulyás Gergely: volt egy első körös tárgyalási kör, ahol rezsitámogatást lehetett kapni, ellenzéki vezetésű önkormányzatok is kaptak pénzt. Igyekeztünk méltányosak lenni. Egész egyszerűen nem várható el, hogy ha valakinek nem fontos a saját kerülete, akkor azt valaki kipótolja. DK-s kerületek is jutottak jelentős támogatáshoz.

2023.03.09. 13:55

Mi a szándéka a kormánynak a Nemzetközi Befektetési Bankkal? Legutoljára azt mondta, nincs rózsás helyzetben.

Gulyás Gergely: annyit tudok mondani, hogy akkor van reális esélye a működtetésének, ha más ország csatlakozik a működtetéséhez.

2023.03.09. 13:56

Mi a feltétele Orbán Viktor kijevi látogatásának?

Gulyás Gergely: a külügy készíti elő a miniszterelnök külföldi útjait. Van jó néhány ügy Kijevvel, ami joggal tette feszültté az ukrán-magyar kapcsolatot. Ez a helyzet. Időtáv azért nincs, mert vannak feltételek, amelyeknek teljesülniük kell. Az ember egy megtámadott országgal kapcsolatban nehezen fogalmaz.

2023.03.09. 13:58

Svéd-finn NATO-csatlakozás. március 20-a marad a szavazás céldátuma?

Gulyás Gergely: márciusban lesz a szavazás. Mi egy erős NATO-ban vagyunk érdekeltek, még akkor is, ha az egyik országnak hosszabb az orosz határa, mint ami eddig volt a NATO-nak. Szövetségben vagyunk két országgal, amely a legkevésbé sem viselkedett szövetségesként az elmúlt időszakban.

2023.03.09. 14:01

Svéd-finn csatlakozás - Elképzelhető, hogy a kormánypárti politikusok egy része nem szavazza meg?

Gulyás Gergely: nem tudom elképzelni.

2023.03.09. 14:03

Kuratóriumok - Összeférhetetlenség csak az egyetemi alapítványokkal szemben merülhet fel politikusok, vezető tisztségviselők esetében?

Gulyás Gergely: Brüsszelben már nem hisszük, hogy csak a jog számítana. Ráadásul kohéziós pénzeket sem kapnak ezek az alapítványok. Hogy kerül a csizma az asztalra?! Az eszmecsere lényege nem ez. Mi köze van a kondicionalitásnak, az EU-s pénzek védelmének a kuratóriumok összetételéhez?

2023.03.09. 14:06

A Kormányinfó véget ért...

...köszönjük kitartó figyelmét!