Nyitókép: Pixabay

Felmentettek két, egészségügyért felelős helyettes államtitkárt

Infostart
2023. február 28. 09:14
Helyettes államtitkárokat nevezett ki, illetve mentett fel Orbán Viktor. A miniszterelnöki határozatok a Belügyminisztériumot, illetve a gazdaságfejlesztési tárcát érintik.

A Magyar Közlönyben megjelentek szerint Pintér Sándor belügyminiszter javaslatára Orbán Viktor február 28-ai hatállyal felmentette Tóth Lászlót (az egészségügy szakmai irányításáért felelős helyettes államtitkárt) és Boér Gábort (aki az egészségügy finanszírozásáért és fejlesztésért felelt). Ezzel együtt Bidló Juditot és Lengyel Lászlót nevezte ki a Belügyminisztérium helyettes államtitkárává március 1-jei hatállyal.

A gazdaságfejlesztési tárcánál új helyettes államtitkár lesz Antal Ferenc, őt február 27-ei hatállyal nevezték ki.

Mint ismert, márciustól kötelezően a Boér Gábor által vezetett állami cégtől, a Nemzeti Orvoslaboratóriumi Diagnosztikai Nonprofit Kft.-től vásárolják az állami kórházak a laborvizsgálatokat. A céget az a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) finanszírozza, amelynek tevékenységét eddig ő felügyelte.

A 24.hu megjegyzi: érdekesség, hogy éppen onnan érkezik Bidló Judit, aki eddig a NEAK ártámogatási főigazgató-helyettese volt.