Nyitókép: MTI/Katona Tibor

Lövöldözés miatt nagy erőkkel vonultak ki a rendőrök Zalaegerszegen – fotók

Infostart / MTI
2023. február 20. 16:19
Nyolc-kilenc lövésről szólnak a lakossági beszámolók.

A Friss Hírek oldal egy zalaegerszegi Facebook-csoportban megjelent bejegyzés nyomán azt írta, hogy az egyik külvárosi ház lakója több lövést hallott. Először nyolcat, majd alig egy óra múlva egy kilencediket is. A rendőrök nagy erőkkel vonultak a helyszínre és kezdték meg az intézkedést, a lakókat visszaterelték a lakásokba.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai vitték ki társasházi lakásából hétfőn azt a férfit, aki előzőleg több lövést is leadott – közölte a police.hu oldalon a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság (ZVRFK).

Az MTI arról ír, a rendőrségre nem sokkal fél 12 előtt érkezett bejelentés, hogy egy zalaegerszegi társasházban egy férfi több lövést is leadott. A helyszínre érkező járőrök megállapították, hogy valós a bejelentés, ezért a feltételezhetően fegyverrel rendelkező elkövető biztonságos elfogása érdekében a TEK munkatársainak segítségét kérték.

A rendőrök felszólításának eleget téve a férfi önként nyitott ajtót. A lakás átvizsgálásakor két - valószínűsíthetően - gáz-riasztó fegyvert találtak.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) járműve Zalaegerszegen 2023. február 20-án. A TEK munkatársai egy társasházi lakásban elfogták azt a férfit, aki előzőleg több lövést is leadott. MTI/Katona Tibor

Az esettel összefüggésben senki nem sérült meg.

A férfit a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság munkatársai a megyei kórház pszichiátriai osztályára szállították. Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt indult ellene eljárás.

Sznopek Veronika, a ZVRFK szóvivője megerősítette, hogy

a hétfőn elfogott lövöldöző azonos azzal a 45 éves férfival, aki ellen néhány nappal ezelőtt rongálás miatt indult büntetőeljárás.

A zalai rendőrség akkori híre szerint a férfi február 14-én hajnalban társasházi lakásának ablakából több fa fényképkeretet és elégetett papírhulladékot dobált ki, ami a lakás alatt parkoló egyik személyautóban anyagi kárt okozott. Azt a magyarázatot adta, hogy ideges volt, és így vezette le a feszültségét.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai Zalaegerszegen 2023. február 20-án. A TEK munkatársai egy társasházi lakásban elfogták azt a férfit, aki előzőleg több lövést is leadott. MTI/Katona Tibor

A portál beszámolója szerint az ott lakók félnek: állításuk szerint egy fiatalemberrel van probléma hetek óta.

Egy másik hozzászólót is idéznek, aki szerint "évek óta gond van a sráccal, hol az apját kergette és bántotta, hol szemetet szór őrjöngve, rátámad a szembejövőre, ha épp bekattant, most már lövöldözik… rettegésben tartja a lakókat, gyakran megy a rendőrség, de sajnos kiengedik".