eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
user typing login and password, cyber security concept, data protection and secured internet access, cybersecurity
Nyitókép: anyaberkut/Getty Images

Veszélyben a magyar Netflix-előfizetők

Belelendültek az SMS-es adathalászok.

Továbbra is terjednek az SMS-csalások, a technológia fejlődésével és terjedésével újabb és újabb módszert találnak ki a tolvajok. Míg a koronavírus-járvány alatt megszaporodott online rendelések miatt egy ideig a futárszolgálatos SMS-nek álcázott üzenetek voltak "legnépszerűbbek", most a legtöbben a Netflix nevében küldözgetnek linkeket. Az újfajta módszer először novemberben bukkant fel, a napokban viszont újabb szöveges üzenetet kaphattak az előfizetők – írja a Pénzcentrum.

A furcsa központozással írt szöveg szerint a Netflix-előfizetésünkkel van probléma, egészen pontosan "utolsó figyelmeztetés a fiókjának korlátozása előtt", szöveggel. Az SMS-ben is szereplő oldalt a Chrome böngésző már veszélyesnek bélyegzi, és egyből nem is engedi megjeleníteni. Az SMS olyan mobilszámról érkezik, amelyet már számos alkalommal jelentettek különböző telefonszámokat listázó oldalakon a felhasználók "veszélyes" számként.

A Magyar Telekom is arra figyelmeztet, hogy a DHL, a Netflix és az ő nevükben is egyre több ügyfelük kap gyanús SMS-üzeneteket, többnyire külföldi, +33-as előhívóval rendelkező telefonszámokról. A távközlési szolgáltató figyelmeztet: aki ilyen SMS-t kap, semmiképpen ne kattintson az abban lévő linkre, és főleg ne adja meg a személyes vagy bankkártyaadatait.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×