Nyitókép: A fotón Pásztor Béla és fia, Erdőkertes polgármestere, Pásztor László látható

85. születésnapján lemond a legendás magyar polgármester

Infostart
2023. február 17. 17:40
Csaknem 58 évnyi szolgálat után távozik Veresegyház polgármesteri székéből Pásztor Béla - írja a Magyar Nemzet.

A Pest vármegyei település első embere nem egészségügyi okok miatt döntött a lemondás mellett. Azért határozott így, mert hamarosan betölti a 85-öt, és nem szeretné, hogy önmaga és a város számára méltatlan helyzet álljon elő . írja a Magyar Nemzet.

Pásztor Béla a döntését állítólag a február 21-i testületi ülésen jelenti majd be, és a polgármesteri székből február 28-án távozik, aznap ünnepli a 85. születésnapját. Az információt az Infostartnak is megerősítették.

Úgy tudjuk,, hogy Pásztor Béla "senki nem kapacitál az utódlásra, majd a veresegyháziak eldöntik, hogy ki kövess őt". Mivel fia, Pásztor László a szomszédos Erdőkertes első ember logikusnak tűnne, hogy esetleg ő is elinduljon a posztért, de információnk szerint "erről szó sem lehet". Azt azonban forrásunk nem cáfolta, hogy akár a hivatalból követheti majd valaki.

Pásztor Béla posztja időközi választáson dől majd el, alig egy évvel a 2024-es önkormányzati választás előtt.

A felvidéki születésű Pásztor Bélát 1965. szeptember 1-jén választották meg Veresegyház tanácselnökének, előtte a helyi művelődési ház igazgatója volt. 1990-ben a város polgármesterévé választották. Azóta mind a mai napig a város élén áll, hiszen 1990 óta eddig minden önkormányzati voksoláson bizalmat szavaztak neki a választók, rendre nagy fölénnyel nyert.

Polgármesteri ideje rekordnak számít Magyarországon, ilyen hosszú ideig még senki nem vezetett egy települést az országban. Tanácselnökként, polgármesterként eddig közel 58 évet töltött Veresegyház élén.