Nyitókép: Nógrádi Anna

Rangos médiadíjat kapott az InfoRádió

Infostart
2023. február 13. 07:00
Az InfoRádió szerkesztőségének munkáját a Magyarországi Szóvivők Országos Egyesülete ismerte el, a díjat a szervezet hagyományos bálján adták át.

Díjakat adott át a Marriott Hotelben tartott hagyományos bálján a Magyarországi Szóvivők Országos Egyesülete. A médiadíjak egyikét az InfoRádió érdemelte ki, az elismerést Szatmári Katalin főszerkesztő-helyettes és Exterde Tibor műsorvezető vette át Orodán Sándortól, a szervezet alapító-elnökétől.

A laudációban elhangzott, hogy az InfoRádió működésének 23 éve alatt mindig a tárgyilagosságot tartotta a legfontosabb szempontnak. Szerkesztési alapelveit szem előtt tartva egy adott témán belül mindkét nézőpont képviselőit igyekszik megszólaltatni és a hallgatókra bízza, hogy melyik oldal szimpatikus számukra. A méltatásban elhangzott, hogy a rádió legfőbb célkitűzései közé tartozik a pontosság, a pártatlanság, a kiegyensúlyozottság, a hitelesség, a szakszerűség, és ezek figyelembevételével a gyors és alapos tájékoztatás. A díjat odaítélők külön kiemelték az Aréna című műsor magas színvonalát.

Az elismerést Szatmári Katalin főszerkesztő-helyettes és Exterde Tibor műsorvezető vette át

A bálon, amelyet Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő nyitott meg, médiadíjat kapott még Vágner Mária (Kossuth rádió), M. Dobos Marianne (Hír TV) és Sváby András (ATV).

Az idei Szavak Embere-díjat Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője, míg a Hiteles Tájékoztatásért-díjat Frum Zsuzsa, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal sajtófőnöke és a szóvivők egyesületének titkára, Kertész Dóra kapta.