Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Autósok, figyelem: órákon belül lejár egy fontos határidő

Infostart / InfoRádió - Imre Júlia
2023. január 31. 18:12
A tavalyi évhez képest idén kevesebb mint fele annyian vették meg éves autópálya-matricájukat, pedig a 2022-es matricák érvényessége kedd éjfélkor lejár – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. kommunikációs igazgatója. Január 31-ig van lehetőség a kedvezmények megújítására is.

2022-es éves matricából több mint hárommillió fogyott, 2023-ra viszont kevesebb mint a felét, körülbelül 1,4 millió darabot vásárolták meg mind ez idáig a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató ügyfelei – ismertette Marczin Bence. Arra is emlékeztetett, hogy a legkelendőbb, D1 díjkategóriában az árváltozás infláció alatti, tehát csak 5 százalékban emelkedtek az országos és éves megyei autópálya-matricák árai.

A NÚSZ kommunikációs igazgatója kiemelte: a díjköteles úthálózatot csak autópálya-matricával lehet használni, de ha valaki felhajt a díjköteles úthálózatra, még 60 perce van arra, hogy pótolja az e-matricáját, amit egy biztonságos helyen megállva megtehet. Megjegyezte, ha valaki nem egy viszonteladójuknál, hanem a nemzetiutdij.hu oldalon vásárolja meg, akkor nem kell kényelmi díjat sem fizetnie.

A január 31-i határidő azért is fontos, mert kedd éjfélig lehet igénybe venni, illetve megújítani a kedvezményeket is. A részleges díjkedvezmény legfőképpen a nagycsaládosokat érinti, miután számukra lehetőség kínálkozik, hogy a D2-es kategóriába tartozó járművükhöz D1-es autópálya-matricát vásároljanak és azzal használják a díjköteles úthálózatot.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Órák maradtak egy fontos határidőig
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást