Nyitókép: PIKSEL/Getty Images

MOK: kiterjedten rombolnák a kormány tervei az egészségügyet 

Infostart
2022. december 20. 11:27
Reagált a Magyar Orvosi Kamara arra a tervezetre, ami jelentősen átalakítaná az egészségügyet. A rendelet arra kötelezné a magánpraxisban dolgozó orvosokat, hogy havonta húsz órát dolgozzanak állami intézményekben .

A MOK a következőket írja – az orvostársadalomnak címezve – a közösségi oldalán: „Érezzük és értjük azt a feszültséget, amit a most megjelent rendelettervezetek okoznak mindnyájatokban. Ígérjük, hogy az az attitűd és az az orvosokról alkotott kép, amit a törvény és rendeletei kirajzolnak, nem marad válasz és az orvostársadalom erejét megmutató reakció nélkül.”

Jelzik továbbá, hogy a kamara elnöksége szakértők bevonásával és valamennyi területi szervezet véleményét kérve dolgozik a szakmailag megalapozott, a tagság érdekeit képviselő véleményezésen, amit – szokás szerint – a kollégákkal is meg fognak osztani.

„Feladatunk elmagyarázni a társadalomnak, hogy ezek a jogszabályok milyen kiterjedten rombolják Magyarország egészségügyét”

– teszik hozzá.

A bejegyzésben arra kérték az orvosokat, kövessék a fejleményeket, véleményükkel, javaslatukkal pedig keressék a területi szervezetet. Azt is közölték, hogy a hivatalos írásos véleményen túlmenően február 4-én, a rendkívüli országos küldöttközgyűlésen döntenek az orvostársadalom közös fellépésének formájáról.