Nyitókép: MTI/EPA/Koca Sulejmanovic

Kiakadtak az idősebb vásárlók egy belvárosi Lidlre, az önkormányzat is lépett

Infostart
2022. november 9. 14:48
Budapesten egy VII. kerüli diszkont kapcsán „robban a bomba”: a Lidl teszt jelleggel tíz automata kasszát üzemelt be – Király utcai – áruházában úgy, hogy közben csak egyetlen hagyományos pénztár működött.

A szóban forgó üzlet és az önkiszolgáló automaták kapcsán a Pénzcentrum megkereste a diszkontot, hogy valóban klasszikus kassza és pénztáros nélkül üzemel-e a Lövölde téri üzlet, illetve arról is érdeklődtek, hogy országos lefedettségüket nézve a Lidl hány üzletében találhatók önkiszolgáló kasszák, és mit terveznek ezen a téren.

Kifejezetten a Király utcai áruházról azt a tájékoztatást kapta gazdasági lap, hogy ott teszt jelleggel október 13-tól

10 darab önkiszolgáló és egy hagyományos kassza várja a vásárlókat.

A diszkont válasza alapján tehát nem állja meg a helyét az az állítás, hogy teljesen automatizálták volna a kasszáikat az október 13-i tesztidőszaktól kezdve.

Az viszont elképzelhető, hogy a mindenütt megtartott egy hagyományos kassza nem működik a nyitvatartás minden percében, és ez okozhatott fejtörést olyan vásárlóknak, akiknek vagy túl sok termék volt a kosarában vagy mondjuk csak készpénzzel és csak klasszikus kasszában szerettek volna fizetni. Főleg idős emberekről lehet szó.

A konkrét bolttal kapcsolatban azt is közölték, hogy az üzletben 4-5 munkatárs segíti a vásárlókat a készülékek használatában, a termékek beolvasásánál vagy akár a fizetésnél.

A helyi idősek védelmében a kerületvezetés egyeztetést kezdeményezett a diszkontlánccal.