Nyitókép: Komka Péter

Rétegfelhő és ködpárna borítja az országot - időjárás

Infostart
2022. október 29. 05:58
A hosszú hétvégén is marad a borult, párás idő, számottevő csapadék nem lesz

Az ország nagy részén tartósan borult, párás idő várható, a látási viszonyok éjszaka romlanak, napközben csak lassan javulnak. A rétegfelhőzet felszakadozása és ezáltal több-kevesebb napsütés csak kevés helyen valószínű - nagyobb eséllyel a Dunántúlon, valamint a keleti határ közelében. Legfeljebb szitálás fordulhat elő.

A szél az ország nagy részén gyenge vagy mérsékelt marad, a Dunántúl északi felén a délire forduló szelet kísérhetik időnként élénk lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 fok körül alakul, de az átmenetileg derült tájakon ennél több fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton a tartósan borult tájakon 10 és 15 fok között alakul, de ahol átmenetileg kisüt a nap, ott akár 20 fok sem kizárt.

Szombaton a köd- és rétegfelhőzet feloszlása után hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de főként az ország északkeleti felén tartósan borult, párás helyek is lesznek. Legfeljebb a borult tájakon lehet szitálás. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz. A hajnali 5-12 fokról délutánra a borult, párás helyeken 15, a napos részeken 20 fok köré emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap a köd- és rétegfelhőzet feloszlása után hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de főként az ország északkeleti felén tartósan borult, párás idő valószínű. Legfeljebb a borult tájakon lehet szitálás. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A hajnali 5-12 fokról kora délutánra a borult, párás helyeken 15, a napos vidékeken 20 fok köré emelkedik a hőmérséklet.