Nyitókép: Fotó: az ügyészség felvétele

Béna mozdulattal törte ripityára a MÁV-átjárót egy priusos – fotók

Infostart
2022. október 29. 06:49
Bár egyenes volt az út, simán nekiment egy vasúti fény- és félsorompónak egy autós. A kárt nem fizette meg, ezért a bíróság elé kerülhet az ügye.

A szegedi ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki tavaly nyáron egy kistelepülésen okozott 800 ezer forintos kárt a MÁV-nak. Az ügyészségi közlemény szerint a sofőr még tavaly nyáron megközelített egy vasúti átjárót. Körülnézett és ekkor egy rossz mozdulat után lerombolta a fénysorompót és megrongálta az amúgy szabad jelzést adó félsorompót is.

A vasút szerint 800 ezer forint kár keletkezett, de ezt azóta sem térítette meg.

A nő a vasúti átjárót nem a kellő óvatossággal, illetve nem az út vonalvezetésének megfelelően közelítette meg, így a határozat szerint a vasúti közlekedésben részt vevők életét, testi épségét gondatlanságból veszélyeztette. Gondatlanságból elkövetett vétséggel vádolják, bűnösségéről a Makói Járásbíróság fog dönteni - írja az ügyészség honlapja.

A MÁV adatai szerint 2021-ben 86 vasúti átjárós balesetből 16 követelt emberéletet, 15 végződött súlyos- és 14 könnyű sérüléssel. Az ilyen jellegű baleseteknél a vasúttársaságnak egymilliárd forintot meghaladó kára keletkezett.