Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

A kormánynak be kell tartani a jogállami normákat Karácsony Gergely szerint

Infostart / MTI
2022. október 28. 14:46
Magyarország szerinte az áremelkedésekkel járó megélhetési válságból csak az európai támogatások segítségével tud kilábalni.

Magyarország az áremelkedésekkel járó megélhetési válságból csak az európai támogatások segítségével tud kilábalni, ehhez a kormánynak a jogállami normákat kell betartania például szigorú korrupcióellenes intézkedések bevezetésével, az Európai Uniónak pedig az önkormányzatok szerepét érdemes erősítenie - írta Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán.

A főpolgármester bejegyzése szerint kezdeményezésére az Európai Bizottság és 17 ország nagykövetei és képviselői a Városházán tárgyaltak csütörtökön az uniós forrásokról.

Karácsony Gergely úgy fogalmazott: "a tomboló infláció és az elszálló energiaárak miatt a magyar emberek, a vállalkozások és az önkormányzatok többsége rettentő nehéz anyagi helyzetbe került."

Az egész ország érdeke tehát, hogy mielőbb megkapjuk az uniós forrásokat

- mutatott rá.

A főpolgármester azt írta: az uniós pénzekről a végső döntést az Európai Tanács fogja meghozni, amelynek az országok vezetői a tagjai, ezért is volt fontos a csütörtöki nagyköveti találkozó, hogy a diplomáciai képviseletek tisztségviselői első kézből értesüljenek a magyar jogállamiság helyzetéről és a hazai önkormányzatiság túlélési esélyeiről.