Nyitókép: Pixabay

Már jelenlétükkel is segítenek a polgárőrök

Infostart / InfoRádió - Imre Júlia
2022. október 27. 22:10
Mindenszentek és halottak napjához közeledve fokozott járőrszolgálatot tartanak a polgárőrök, ezzel is segítve a temetőkbe látogatók biztonságos megemlékezését.

Mindenszentekhez és halottak napjához kapcsolódóan a temetőben, sírkertekben és azok környezetében évek óta bűnmegelőző járőrszolgálatot biztosít a polgárőrség. Munkatársaik a parkolókban is felhívják a figyelmet a megemlékezők értékeinek védelmére. Nem szabad ugyanis a gépkocsikban vagyontárgyakat jól látható helyeken hagyni - mondta az InfoRádiónak Szabó Zoltán, az Országos Polgárőr Szövetség szakmai elnökhelyettese.

Emellett jelzőőri tevékenységgel koordinálják a parkolást és odafigyelnek a közlekedési balesetek megelőzésére. A temetőkben, sírkertekben pedig járőrszolgálatot látnak el. Szabó Zoltán emlékeztetett: nemcsak a kocsikban, hanem a síroknál sem szabad vagyontárgyakat, értéket őrizetlenül hagyni. A polgárőrök mindemellett igyekszenek megelőzni a koszorúk, mécsesek lopását, illetve a tűzesetek esetleges kialakulását, de akkor is lehet számítani rájuk, ha valaki rosszullét miatt kér segítséget.

Az elmúlt évek tapasztalatai szerint a közös rendőri-polgári tevékenységnek, illetve a rendészeti feladatokat ellátókkal való járőrszolgálatoknak köszönhetően nagyon kevés a bűncselekmény a temetőknél.

Jó tanácsként Szabó Zoltán az otthonok védelmével kapcsolatban azt javasolta, hogy mivel családosan szokták a megemlékezők felkeresni a temetőket, sírkerteket, ne felejtsék el beüzemelni otthon a riasztókat, vagy esetleg szóljanak a szomszédoknak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Már jelenlétükkel is segítenek a polgárőrök
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást