Nyitókép: Forrás: Pixabay.com

Megkérdezték a magyarokat az Oroszország elleni szankciókról

Infostart
2022. október 17. 13:30
Inkább Európának, vagy inkább Oroszországnak ártanak a szankciók? Jobb és baloldali szavazók válaszoltak.

Ezt tudakolta a Nézőpont Intézet október 3-5. között, 1000 főtől, telefonon. Arra a kérdésre, hogy „inkább Európának, vagy inkább Oroszországnak ártanak a szankciók”, a válaszadók többsége (50 százalék) felelt úgy, hogy inkább Európának, és csak 12 százalékuk szerint Oroszországnak. A választók egyharmada (32 százalék) szerint mindkét félnek ugyanannyira ártanak a korlátozó intézkedések.

Jelentős megosztottság fedezhető fel a kutatás szerint a baloldal választói között: körülbelül fele-fele arányban gondolják, hogy inkább Európának (24 százalék), semmint Oroszországnak (28 százalék) ártanak a szankciók, míg 43 százalékuk szerint mindkét fél ugyanannyira szenvedi meg azokat.

Tízből hét kormánypárti szavazó szerint Európának jobban ártanak a szankciók, míg mindössze 2 százalékuk szerint súlyosabbak a korlátozó intézkedések Oroszországra nézve, 23 százalékuk szerint pedig mindkettőnek ugyanannyira ártalmas a szankciós politika.

Az ukrajnai háború egyes vonatkozásairól, a szankciók hatásairól az InfoRádió Aréna című műsorában Deák András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézet tudományos főmunkatársa beszélt.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Talabér Krisztián, a Nézőpont Intézet elemzője a felmérésről
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást