Nyitókép: MTI/Vajda János

Újabb oktatási intézmény áll át a digitális munkarendre

Infostart
2022. szeptember 21. 21:50
A Miskolci Egyetemre nem kell bejárniuk a levelező szakon tanuló hallgatóknak.

A Miskolci Egyetem rektora elrendelte, hogy a levelező szakokon tanuló hallgatók órái októbertől december 10-ig kizárólag online formában tarthatók meg, a vizsgaidőszakról még nem döntöttek – írja a napi.hu. A levelező szakon az alap-, az osztatlan, a felsőoktatási szakképzésben és a mesterképzésben is az oktatás minden része online keretek között valósul meg, közölte az egyetem rektora, Horváth Zita. Csak kivételes esetben engedélyezheti a dékán, a rektor előzetes jóváhagyásával, a jelenléti oktatást.

A szorgalmi időszakban a számonkéréseket is online tartják majd, a vizsgaidőszak alatti számonkérések módjáról a későbbiekben döntenek – írták az egyetem honlapján megjelent rektori utasításban.

Még a tanév megkezdése előtt módosította az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) a tanév eredetileg tervezett rendjét. Az ELTE-n a változtatás a nappali tagozatra járókat is érinti. Az egyetemen december 12–17 között lesz az őszi szünet, így a szorgalmi időszak utolsó tanítási napja 2022. december 9-én lesz.

A felsőoktatási intézményeknek is nagy terhet jelenthet majd a téli időszakban megemelkedő rezsiszámlák kifizetése.