Nyitókép: Vasvári Tamás

Különleges műveleti gyakorlat az újdörögdi romvárosban – videó, galéria

Infostart
2022. szeptember 3. 07:41
Különleges műveleti gyakorlatot tart a Magyar Honvédség mintegy 300 katona részvételével Szolnokon és a Bakonyban, az újdörögdi harckiképző központban.

A különleges műveleti gyakorlat részeként helikopterek érkeztek csütörtökön a Bakonyba. A gyakorlat szerint az ellenséges csapatok által elfoglalt települést kell felszabadítaniuk a honvédeknek.

A Hirado.hu beszámolója szerint a különleges műveleti gyakorlaton 300 katona vesz részt, aminek célja a honvédség harc- és reagálóképességének növelése.

A honvédelmi miniszter szerint a szomszédunkban zajló háború, valamint a folyamatos migrációs nyomás miatt Magyarországnak fel kell készülnie egy esetleges katonai cselekményre.

„Magyarországnak erre fel kell készülnie. Folyamatosan követnünk kell az eseményeket, nem várhatunk tétlenül és a dolgok elébe kell vágnunk ezért már a nyár folyamán elrendeltem a honvédség készenlétének fokozását” – fogalmazott Szalay-Bobrovinczky Kristóf.

A honvédelmi miniszter hozzátette: a kormány minden támogatást megad a haderőfejlesztéshez, ezért például szeptember elsejétől a katonák átlagosan 26 százalékos illetményemelést kapnak.