Nyitókép: MTI/Beliczay László

Letartóztatták a soroksári túszejtőt

Infostart / MTI
2022. augusztus 25. 20:40
A férfi egy bozótvágó késsel fenyegetőzve, a saját kislányát ejtette foglyul.

A gyanú szerint az elkövető megjelent a volt élettársa fővárosi ingatlanánál, beugrott az udvarra, majd felkapta a kiskorú gyermekét és beszaladt vele a házba. Ezután az ajtót belülről bezárta, a gyermeke nyakához pedig egy bozótvágó kést szegezett, és arra szólította fel a kislányt, hogy kiabáljon. Ezt követően közölte, hogy a gyermeket nem engedi el, az ajtót senkinek nem nyithatja ki és követelte, hogy az élettársa menjen a helyszínre.

A rendőrök az ajtót betörték és kiszabadították a gyermeket. Az ügyészség a bűnismétlés veszélye miatt kérte férfi letartóztatását.

A gyanúsított büntetlen előéletű, de vele szemben egy a volt élettársa sérelmére elkövetett bűncselekmény miatt büntetőeljárás van folyamatban. Emiatt nem jogerősen felfüggesztett szabadságvesztést szabtak ki vele szemben.

A bíróság úgy értékelte: az elkövető "kontrollálatlan és a saját gyermeke ellen forduló magatartása akkora kockázatot hordoz magában, hogy ez a hasonló családon belüli ügyekben gyakran eredménnyel alkalmazható távoltartással és bűnügyi felügyelettel nem csökkenthető a kellő mértékben".

Mindezeket figyelembe véve elrendelték a letartóztatását.

(A kép csak illusztráció)