eur:
395.64
usd:
371.99
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Rendőri intézkedés a Margit hídon, amikor a kisadózó vállalkozók tételes adója (kata) tervezett módosítása ellen tiltakozók a Parlament előtt tartott demonstrációról átvonultak a hídra 2022. július 12-én.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Fejbe rúgott rendőr, utazás a villamos ütközőjén – hatósági intézkedések a Margit hídon

A rendőri összesítésből kiderül, hogy a rendőrautó leköpése miatt előállított férfi, később visszament a Margit hídra, és akkor sem bírt magával.

Amint arról az Infostart is beszámolt kedden, egy férfi 11 óra 45 perc körül leköpte egy járőrautó szélvédőjét, amikor a rendőrök tájékoztatták a gyűlés résztvevőit, hogy a közlekedés akadályozásával szabálysértést követnek el. A férfi nem volt hajlandó igazolni magát, ezért a rendőrök előállították a II. Kerületi Rendőrkapitányságra, ahol garázdaság szabálysértés miatt indult ellene eljárás – számol be a kata-módosítás elleni keddi tüntetés rendőri intézkedéseit összesítő cikkében a police.hu.

Ugyanez a férfi később visszatért a Margit hídra – írják –, és 20 óra körül a rendőri felszólítás ellenére sem hagyta el a villamossíneket. Amikor a Készenléti Rendőrség tagjai megpróbálták a járdára vinni, üvöltözve rájuk támadt:

az egyik rendőrt kétszer fejen rúgta

egy másiknak az egyenruháját rángatta, és őt is megpróbálta megrúgni. Közben belekapaszkodott a rendőr derékszíján a póttárat tartó tokba, majd a kieső tárat felvette és arrébb dobta. A rendőrök testi kényszert és bilincset alkalmaztak, majd a férfit előállították a BRFK II. Kerületi Rendőrkapitányságra, vele szemben hivatalos személy elleni erőszak miatt feljelentést tettek az ügyészségen.

Egy bódultnak tűnő nőt kábítószer-mintavételre állítottak elő. A gyorsteszt pozitív eredményt mutatott, ezért a nővel szemben büntetőeljárást kezdeményeztek.

Szabálysértési feljelentést tettek egy férfi ellen, aki villamos ütközőjén utazott, egy másik ellen pedig azért, mert a többszöri felszólítást követően is tovább akadályozta villamosforgalmat.

Egy állapotos asszony sem volt hajlandó elhagyni a síneket, 20 óra körül rosszullétre panaszkodott, de a rendőrökkel nem működött együtt. Mentőt hívtak hozzá, akik ellátásban részesítették.

A rendőrök ezen kívül 12 emberrel szemben tettek szabálysértési feljelentést, mert a Teréz körúton két forgalmi sávot elfoglalva, a közlekedőket akadályozva kerékpároztak, valamint 10 fővel szemben alkalmaztak bírságot, vagy éltek feljelentéssel tilos jelzés figyelmen kívül hagyása miatt.

Az Erzsébet hídon nem történt rendőri intézkedés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×