eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália
Rendőri intézkedés a Margit hídon, amikor a kisadózó vállalkozók tételes adója (kata) tervezett módosítása ellen tiltakozók a Parlament előtt tartott demonstrációról átvonultak a hídra 2022. július 12-én.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Fejbe rúgott rendőr, utazás a villamos ütközőjén – hatósági intézkedések a Margit hídon

A rendőri összesítésből kiderül, hogy a rendőrautó leköpése miatt előállított férfi, később visszament a Margit hídra, és akkor sem bírt magával.

Amint arról az Infostart is beszámolt kedden, egy férfi 11 óra 45 perc körül leköpte egy járőrautó szélvédőjét, amikor a rendőrök tájékoztatták a gyűlés résztvevőit, hogy a közlekedés akadályozásával szabálysértést követnek el. A férfi nem volt hajlandó igazolni magát, ezért a rendőrök előállították a II. Kerületi Rendőrkapitányságra, ahol garázdaság szabálysértés miatt indult ellene eljárás – számol be a kata-módosítás elleni keddi tüntetés rendőri intézkedéseit összesítő cikkében a police.hu.

Ugyanez a férfi később visszatért a Margit hídra – írják –, és 20 óra körül a rendőri felszólítás ellenére sem hagyta el a villamossíneket. Amikor a Készenléti Rendőrség tagjai megpróbálták a járdára vinni, üvöltözve rájuk támadt:

az egyik rendőrt kétszer fejen rúgta

egy másiknak az egyenruháját rángatta, és őt is megpróbálta megrúgni. Közben belekapaszkodott a rendőr derékszíján a póttárat tartó tokba, majd a kieső tárat felvette és arrébb dobta. A rendőrök testi kényszert és bilincset alkalmaztak, majd a férfit előállították a BRFK II. Kerületi Rendőrkapitányságra, vele szemben hivatalos személy elleni erőszak miatt feljelentést tettek az ügyészségen.

Egy bódultnak tűnő nőt kábítószer-mintavételre állítottak elő. A gyorsteszt pozitív eredményt mutatott, ezért a nővel szemben büntetőeljárást kezdeményeztek.

Szabálysértési feljelentést tettek egy férfi ellen, aki villamos ütközőjén utazott, egy másik ellen pedig azért, mert a többszöri felszólítást követően is tovább akadályozta villamosforgalmat.

Egy állapotos asszony sem volt hajlandó elhagyni a síneket, 20 óra körül rosszullétre panaszkodott, de a rendőrökkel nem működött együtt. Mentőt hívtak hozzá, akik ellátásban részesítették.

A rendőrök ezen kívül 12 emberrel szemben tettek szabálysértési feljelentést, mert a Teréz körúton két forgalmi sávot elfoglalva, a közlekedőket akadályozva kerékpároztak, valamint 10 fővel szemben alkalmaztak bírságot, vagy éltek feljelentéssel tilos jelzés figyelmen kívül hagyása miatt.

Az Erzsébet hídon nem történt rendőri intézkedés.

Címlapról ajánljuk
Meghalt a világ talán legromantikusabb filmjének főszereplője

Meghalt a világ talán legromantikusabb filmjének főszereplője

1970-ben készült az a dráma, amely világhírűvé tette. A Love Story igazi kasszasiker volt annak idején. Az Amerikai Filmintézet a filmet beválasztotta minden idők 10 legromantikusabb alkotása közé. Ryan O'Neilt ekkor Oscar-díjra és Golden Globe-díjra jelölték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×