eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed
Nyitókép: unsplash.com

A NAV látókörében egy korábbi szocialista képviselő

Hiába mentették fel a cigarettacsempészettel összefüggésbe hozott Legény Zsoltot Ukrajnában, a magyar hatóság is nyomozást indított az ügyben.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága az MSZP egykori politikusa, Legény Zsolt cigarettacsempész-botrányával kapcsolatban – értesült a Mediaworks–Hírcentrum.

Az eljárást felügyelő Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészségtől megtudták: a nyomozás ismeretlen tettes ellen folyik, azaz eddig még senkit nem hallgattak ki gyanúsítottként. A nyomozás érdekeire tekintettel a főügyészség nem adhatott bővebb tájékoztatást.

Felidézik, hogy Legény Zsolt egykori szocialista országgyűlési képviselő autójának csomagtartójában 2020. december 10-én bukkantak az ukrán vámosok nagy mennyiségű, több mint 11 ezer doboz csempészcigarettára.

A szocialista politikussal szemben – aki a történtek után kilépett a pártból – az akkori hírek szerint Ukrajnában indult büntetőeljárás, amelyben végül nem marasztalták el. A volt képviselő arra nem adott egyértelmű választ, hogy bizonyítottság vagy bűncselekmény hiányában mentették-e fel – olvasható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Az orosz-ukrán háború újabb fordulatot vett, miután Kijev katonai műveletet indított az oroszországi Kurszki területen. A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg a Welt am Sonntag német hetilapnak adott nyilatkozatában reagált az eseményekre. Eközben pénteken késő este az oroszországi Belgorod városát ukrán támadás érte, ami öt halálos áldozatot követelt, és 46 ember sérült meg - jelentette be Vjacseszlav Gladkov, a térség kormányzója. Az incidens során 37 embert, köztük hét gyermeket kórházba kellett szállítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 31. 22:10
×
×
×
×