eur:
394.02
usd:
364.85
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Mol felirat az olajkonszern töltőállomásán Budapesten, a Szentendrei úton 2017. március 23-án.
Nyitókép: MTI/Marjai János

Hivatalossá vált a "sapkás" üzemanyagra vonatkozó korlátozás

A már ismert részleteket a Mol is megerősítette.

Mint az Infostart sajtóértesülésre hivatkozva reggel megírta, korlátozásokat vezet be a Mol a tankolásra, a vállalat pedig megerősítette ezt hivatalosan is. A vásárlók kiszolgálásának biztosításával és a töltőállomások zavartalan működésével indokolja az olajipari cég, hogy péntektől normál kútoszlopon a járművekbe már csak maximum 50 litert lehet egyszerre tankolni az eddigi 100 liter helyett.

Az intézkedés

nemcsak a hatósági áras, hanem az összes üzemanyagra vonatkozik.

A vállalat közölte: a limitet aszerint határozták meg, hogy mi az a mennyiség, ami a lakossági felhasználók számára elegendő.

Felhívták a figyelmet arra is, ha a fogyasztó magyar forgalmi engedéllyel rendelkező autóba tankol, úgy hatósági árat fizet, amennyiben benzinkannába, akkor piaci árat kell fizetnie.

A Mol ezért arra kéri a vásárlókat, ha gépjárművük benzintankja mellett külső kannába is tankolnak, azt

a benzintankba történő tankolástól elkülönítve, a tankolás vételárának rendezése után tegyék meg.

Ha ugyanis a gépjármű üzemanyagtartályába, illetve a kannába történő tankolásra egyszerre, egy tranzakció keretében történik, úgy a tankolás teljes mennyiségére a töltőállomáson feltüntetett piaci árat kell fizetni.

Bakos Piroska, a Mol magyarországi kommunikációs igazgatója az InfoRádióban elmondta: a nyári időszak üzemanyag-fogyasztás szempontjából eleve kiélezettebb időszak, hiszen mindenki autóba ül a nyaralások miatt, és elindultak a mezőgazdasági munkák egy fokozott dízeligénnyel. Ezt erősíti, hogy nem állt vissza az üzemanyag-behozatal.

"Korábban a magyarországi üzemanyag-fogyasztás harmadát lefedte a külföldről történő behozatal, de ez a mennyiség most nincs a piacon.

Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy miután a Mol szeretne minden vásárlót kiszolgálni, 50 literben maximáljuk a kiadható mennyiséget" - fogalmazott Bakos Piroska.

A trükközésekkel kapcsolatos kérdésre, például hogy ha például valakinek 70 literes az üzemanyagtartálya, beletölti az 50 litert, megy egy kört és a maradék 20-at is beletankolja, a Mol kommunikációs vezetője azt mondta, belátást kérnek az autósoktól és azt, hogy gondolja végig, mennyi üzemanyagra van valójában szüksége.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×