eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Leáldozott a többnapos osztálykirándulások kora

Iskolai osztályok esnek el a többnapos kirándulás lehetőségétől az elszállt munkadíj és gázolajár miatt, 2019 óta 30 százalékos a növekedés, de a fuvarozók szerint volna megoldás: áfacsökkentés az üzemanyag esetében.

Több javaslatot is kidolgozott a kormánynak a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartesülete (NIT) annak érdekében, hogy megoldódjon a munkaerő- és megrendeléshiány a fuvarozó vállalkozásoknál – mondta az InfoRádiónak a NIT Hungary főtitkára. Arra is felhívta a figyelmet, hogy az iskolai kirándulásoknál egyre kevesebb a többnapos út a költségek emelkedése miatt.

"A gyengülő járványhelyzet miatt bátrabban szerveznek már osztálykirándulásokat, de amikor meghallják az árajánlatot, kissé hátrahőkölnek, és inkább a napok számában takarékoskodnak, az egynapos kirándulásokat választják. Itt nem csak a gázolaj áráról van szó, a munkaerőpiacon is mások az igények; 25-30 százalékos drágulás figyelhető meg 2019-hez képest" – vázolta a helyzetet Dittel Gábor.

A drága osztálykirándulások árletöréséről szóló ötlet a következő lenne:

a belföldi buszos osztálykirándulások esetében a 27 százalékos áfát 0 vagy 5 százalékra lehetne csökkenteni.

Dittel Gábor hozzátette: ma már Ázsiából is hoznak sofőröket vendégmunkára, amivel szakmailag nem ért egyet, mert "más a kultúra", de tény, hogy megjelentek a "filippínók" és az indiaiak is.

"Érdemes lenne átgondolni, hogy biztos ez-e a jó megoldás. Mi azt gondoljuk, hogy érdemes lenne átgondolni, szeretnénk a kormánnyal megfelelő kompromisszumra jutni."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×