Nyitókép: police.hu

Megrendítőt videót posztolt a rendőrség: életet mentett a 8 éves kisfiú

Infostart
2022. április 22. 18:35
Példaértékűen értesítette Máté a mentőket édesanyja rosszullétéről – ezzel megmentette az életét.

Nyilvánosságra hozták a 8 éves kisfiú és az Országos Mentőszolgálat munkatársa közötti megrázó beszélgetést. A magyar rendőrség Facebook-oldalára töltötték fel azt a hangfelvételt, amelyen Máté felhívja a mentőket és segítséget kér édesanyja számára.

A felvételen hallható, ahogyan a fiú példaértékűen értesítette az életmentőket: bemutatkozott, elmondta, hogy hol lakik és hogy milyen problémát tapasztal, majd pontosan követte a mentésirányító instrukcióit.

"Nagyon nehéz egy ilyen helyzetben tárgyilagosan, összeszedetten beszélni, Máté mégis higgadtan elmondta hogy hívják, utca házszámra hol lakik, mi történt, hogy van az anyukája, milyen gyógyszert szed a szívére. A kisfiú nem ijedt meg akkor sem, amikor hallhatóan nagyon rosszul volt édesanyja. Nagyon feszült pillanatok voltak, a Hívásfogadó Központ operátora és a mentésirányító végig a családdal maradt, örök emlék lesz számukra. Máté egy igazi hős, mindennel tisztában volt, egy belevaló kis srác. Az anyukája neki köszönheti az életét" – írják a posztban.

A rendőrség a poszthoz írt kommentben jelezte, hogy az édesanya már sokkal jobban van.