Nyitókép: Facebook

Megújult a Kútvölgyi Kórház külseje

Infostart
2022. március 24. 13:43
A homlokzat cseréje mostanra készült el, de az év végig ötmilliárd forintból belül is megújul az intézmény – közölte Fürjes Balázs.

Régi adósságunkat törlesztettük a Kútvölgyi Kórház homlokzatának felújításával. A méltatlan állapotokat meg kellett szüntetnünk, a munka valóban nem várhatott tovább – írja Facebook-oldalán Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára, a budapesti 3-as számú választókörzet kormánypárti képviselőjelöltje.

A jó ideje felújítás alatt álló épület homlokzatának teljes felújítására tavaly jutott pénz, akkor 2022 tavaszára ígérték a beruházás befejezését, és Fürjes Balázs most jelentette be, hogy elkészült a felújítás.

"Jelentem: a munkát elvégeztük, a homlokzatfelújítás kész, már az állványok bontása is megkezdődött, utána bekerül minden a helyére" – írta a politikus. Összesen 11 ezer négyzetméteren bontották le el a régi külső burkolatot, és kicserélték a teljes szigetelést. Új ablakokat kapott az épület, és megtörtént az energetikai korszerűsítés is, megújult a fűtés-hűtési rendszer.

Fürjes Balázs posztja szerint a munka nem áll itt le, mert a Kútvölgyi belül is teljesen megújul – a kormány 5 milliárd forintot biztosított a munkákra. 250 új betegágyat, műtőket és endoszkópos labort, valamint új orvosi szobákat és közösségi tereket alakítanak ki az év végéig.