Nyitókép: izzzy71/Getty Images

101 évesen elhunytak a legidősebb magyar egypetéjű ikrek

Infostart
2022. február 15. 21:12
Csak 18 nap telt el a két idős nő halála között.

Életük 101. évében - egymást csak 18 nappal követve - Cegléden elhunytak az ország legidősebb egypetéjű ikrei – írja a KÖD jelenti Facebook-oldal.

Sebál Edit és Sebál Teréz (Ladányi Ferencné és Ladányi Jánosné) 1921. november 23-án Cegléden született hét hónapra. Apjuk a vasútnál volt fűtő, majd a malomban lett portás. A lányok is ott dolgoztak egy ideig és búzát forgattak, szellőztettek. Ahol megismerték leendő férjeiket a két Ladányi testvért, Ferencet és Jánost, akik azonban nem voltak ikrek. Az egyik esküvőt 1945 tavaszán, a másikat ősszel tartották.

Kertes házaik egymás mellett álltak, Teréz az Utasellátónál a restiben dolgozott, előbb csapos, majd gazdaasszony volt. Edit a főpostán lett portás. Együtt gondozták a kertet, együtt jártak a boltba, piacra és egymással állandóan megbeszélték a világ és az egyre népesebb család sorát. Még kilencven fölött is kora reggel egymást hívó telefonnal kezdték a napot.

A két kedves asszony nem kapott ordókat, okleveleket, mégis mérhetetlen gazdag volt az életük: négy gyermek, hét unoka és tizenegy dédunoka őrzi emléküket – áll a méltatásban.