Ismert popzenészt is jelöl Gattyán György pártja

Infostart
2022. február 9. 17:45
Janicsák István indul a Megoldás Mozgalom jelöltjeként a zuglói választókörzetben.

A Megoldás Mozgalom jelöltjeként, Budapest 8. számú választókörzetében Janicsák István indul az országgyűlési választásokon – jelentette be a Gattyán György által frissen alapított párt. A zuglói körzetben a Fideszt Borbély Ádám, az ellenzéket pedig Hadházy Ákos képviseli majd április 3-án.

A Z’zi Labor egykori frontembere, zenész, dalszövegíró, költő, producer évtizedek óta sokat tesz Zuglóért, a kerület díszpolgára. A művész egy olyan kerületben indul jelöltként, ahol több mint 123.000-en élnek, és a hatalmas zöldfelületei miatt „Pest tüdejének” is nevezik – írja a MeMo a közleményében, amelyből az is kiderül, hogy Janicsák István örömmel fogadta el Gattyán György felkérését, mert szerinte a kerületben van még tennivaló. A zenész 2010-ben független jelöltként elindult a polgármesteri címért Zuglóban, és harmadikként végzett.

A milliárdos üzletember az ősszel jelentkezett be a politikába, és a tervei szerint mind a 106 egyéni választókerületben jelöltet állít decemberben bejegyzett pártja. Mostanáig két ismert arcot jelentettek már be: az egyik a volt világválogatott futballista, Détári Lajos, a másik pedig a Való Világ című valóságshow egy volt szereplője. VV Tommiboy.