Nyitókép: Pixabay

Bizarr poroltós-tűzriadós eset keltett riadalmat egy egerszalóki hotelben szilveszterkor

Infostart
2022. január 1. 18:17
A 44 éves érdi vendég ténykedése nyomán még a tűzoltók is kivonultak, a hotelt kiürítették.

Az rtl.hu olvasói beszámoló és a hatóságok közlései alapján számolt be az esetről. Azt írták, hogy a szilveszteri mulatság után, hajnal háromnegyed kettő körül, amikor már többen aludtak, megszólalt a tűzriasztó. Egy idő után a vendégek elkezdték elhagyni az épületet. Többen pánikba estek, gyerekek sírtak – írták olvasójuk tapasztalatai alapján.

Soltész Bálint őrnagy, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette a történteket, és közölte: eljárás indult a hotel egyik vendégével szemben. A 44 éves érdi férfi ellen köznyugalmat súlyosan megzavaró garázdaság bűncselekménye és rongálás vétsége miatt nyomoznak.

A rendőrségi közlés szerint őket hajnali két óra körül riasztották, azzal, hogy a férfi a szálloda egyik folyosóján hangosan ordítozik, azt kiabálva, hogy "tűz van, tűz van".

A szálloda vendége ezután beindította a hotel tűzjelző rendszerét, majd felkapott egy porral oltó készüléket és elkezdte szétfújni annak tartalmát a folyosón.

A férfi a zűrzavarra ajtót nyitó vendégeket is lefújta, majd miután nem tudott visszamenni a saját szobájába, berúgta annak ajtaját.

A férfit a helyszínre kiérkező rendőrök az egri kapitányságra előállították, ahol kihallgatták.

A gyanúsított, aki saját bevallása szerint barátnőjével töltötte a szilveszter estét a hotelben, mindent tagadott, a továbbiakban szabadlábon védekezik.

Hunguest Hotels közölte: téves riasztás miatt vonultak ki a tűzoltók és a mentők újév hajnalán. A vendégek – érthetően – megijedtek a riasztó megszólalásakor, de folyamatosan tájékoztatták őket az eseményekről – közölték. Az épület előtt nagyjából 15 percet tölthettek a vendégek, akik inkább együttműködőek voltak a hotel szerint.

A megyei katasztrófavédelem tudatta: a hotel automata tűzjelző rendszerén keresztül kaptak riasztást a tűzoltók. Az egri hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre. A hotel épületét a protokoll szerint átvizsgálták, de tűzre, füstre utaló nyomot nem találtak. Ők nem indítottak vizsgálatot.