eur:
393.81
usd:
365.72
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Wikonkál Norbert, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának 5 évre kinevezett főigazgatója, aki interjút adott az MTI újságírójának 2021. január 18-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Honvédkórház-főigazgató: jön az ötödik hullám

Hamarosan kezdődik Magyarországon az ötödik járványhullám - ezt mondta a budapesti Honvédkórház főigazgatója az M1-nek. Wikonkál Norbert Miklós arról is beszélt, hogy a karácsonyi ünnepek idejére sem állt meg az oltás.

Nyugodt karácsonya volt az egészségügynek, folyamatosan csökkentek a koronavírusos esetszámok - mondta az M1-nek Wikonkál Norbert Miklós, a Honvédkórház főigazgatója. Szerinte azonban a jóval ragályosabb omikron vírusvariáns miatt hamarosan újabb hullám kezdődik Magyarországon.

A főigazgató szerint az omikronnal kedvező irányt vett a járvány, hiszen bár sok embert fertőz meg, kevésbé okoz tüneteket és súlyos betegséget. Így kisebb kockázattal fertőződhet át a világ lakossága, és

véget érhet a pandémia

- hangsúlyozta. Wikonkál Norbert Miklós megjegyezte: továbbra is fontos laposan tartani a járványgörbét, ehhez azonban elengedhetetlen, hogy minél többen vegyék fel az oltást. Ennek érdekében karácsonykor is oltottak – mondta a főigazgató.

Wikonkál Norbert Miklós kiemelte: december 15-től már az 5-12 évesek számára is elérhető a vakcina, orvosként és apaként is azt tanácsolja a szülőknek, hogy oltassák be gyerekeiket. A főigazgató szerint az utóbbi időben a gyerekközösségekben terjedt leginkább a vírus, a fertőzés pedig a kicsiknél is komoly szövődményekkel járhat.

A szakember ismét felhívta a figyelmet, hogy

az oltások hatékonysága 6 hónap után csökken,

azt mondta: a Honvédkórházban is sok, 200 napnál régebben oltott covidos fekszik. Wikonkál Norbert Miklós így arra buzdított, hogy aki 6 hónapja vette fel a vakcinát, kérje az emlékeztető oltást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×